Lukas Bengtsson.

Lukas vann sekundstriden – Frölunda fick sista jublet: ”En stark grupp”

Ett sent kvitteringsmål i baken och sedan ett sent segermål i förlängningen. Lukas Bengtsson såg till att Frölundas besök i Linköping fick ett glatt slut. Med tre sekunder kvar att spela sköt han 3-2-målet.
– Det var bara att sätta dit klubban och försöka få in pucken, säger Bengtssomn till C More.

Det är tvära kast i hockey. Det fick hemmapubliken i Saab Arena uppleva när Frölunda besökte Linköping på torsdagen. Arenan exploderade av glädje när Jakob Lilja tryckte in kvitteringen till 2-2 med 27 sekunder kvar av den tredje perioden och tvingade fram en förlängning.

Lika snabbt dog den glädjen i slutsekunderna av samma förlängning när Lukas Bengtsson rakade in segermålet, hans femte i SHL den här säsongen.
– (Mats) Rosseli Olsen kommer i  bra i zonen och Joel (Lundqvist) får pucken och visar rätt bra vad han ska göra. Jag leta mig in på bortre och han lirar den perfekt. Det var bara att sätta dit klubban och försöka få in pucken, säger Bengtsson till C More.

Frölunda inledde bäst och fick med sig ett par långa powerplay tidigt i matchen då hemmalaget drabbades av två 2+2-minutare efter höga klubbor från Anton Blomberg och Niklas Persson. Ett av dem utnyttjade Joel Lundqvist till att göra 1-0 på en retur. Kaptenens elfte mål den här säsongen.

”JÄVLIGT SURT!”

Niklas Fogström kvitterade med ett välriktat skott i den andra perioden innan Spencer Abbott satte Frölundas andra mål i powerplay med drygt sju minuter kvar av den tredje. Gästerna såg ut att gå mot en trepoängare när Broc Littles genomskärare spräckte centrallinjen och nådde en ren Jakob Lilja. Lasse Johansson såg ut att rädda avslutet, men pucken rullade retfullt in bakom Frölundas sista utpost med 27 sekunder att spela. Skön upprättelse för Lilja som hade bränt ett par bra lägen tidigare i matchen.

Nu slutade det ändå med förlust för LHC, något som tränaren Dan Tangnes gruvade sig över efter Lukas Bengtssons avgörande.
– Vi drar på oss för mycket utvisningar och det ställer till det för oss. Sedan är jag full av beundran på sättet vi kommer tillbaka, att vi aldrig ger upp, säger Tangnes och tillägger med en djup suck:
– Men nu känns det jävligt surt och bittert att släppa in det där sista målet.

Frölunda behåller serieledningen, men har formstarka Skellefteå nafsande i bakhasorna. Lukas Bengtsson gillar var laget befinner sig.
– Vi är en stark grupp med fyra bra kedjor som kan bidra. Vi tror på det vi gör och det leder till bra saker.