• Publicerat 28 november, 2015
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Mora IK är ett lag med bett just nu. Det visade man när Bik Karlskoga besegrades med 3-0 på hemmais på lördagen. För inte nog med att laget tog sin fjärde seger på de fem senaste matcherna, lagets forward Linus Johansson fick match penalty – efter att ha bitit gästernas Daniel Wessner i handen under ett litet bråk halvvägs in i tillställningen.

Johansson är därmed avstängd minst en match i väntan på ytterligare besked från disciplinnämnden.

Moras lån från Modo, Kristian Jakobsson, gav hemmalaget ledningen i första perioden av matchen i Smidjegrav. Därefter dröjde det till tredje perioden innan matchen avgjordes. Patrik Karlkvist satte tvåan innan Jakobsson blev tvåmålsskytt när han gjorde 3-0 bakom Emil Kruse.

I Moras kasse stoppade Jacob Johansson 24 skott då han höll nollan för andra gången den här säsongen. Johansson är tvåa i målvaktsligan efter Tingsryds Johannes Jönsson med en räddningsprocent på 92,61.

Mora ät sjua i tabellen medan Bik Karlskoga återfinns på fjärdeplatsen.