Uffe Hedberg har bland annat med Florence Schelling, Emma Eliasson och Michelle Karvinen i sitt All Star-lag.
SDHL 1

Experten tar ut sitt All Star-lag i Riksserien: ”Hon kommer bli oerhört viktig i jakten på guldet”

ANNONS

En jämnare Riksserien än någonsin börjar närma sig halvvägs, och några av ligans största profiler har hunnit utmärka sig ordentligt. Hockeysverige.se bad Uffe Hedberg, tidigare tränare i Riksserien, att ta ut sitt All Star-lag med de bästa spelarna så här långt. En spelare har gjort lite extra intryck på honom – genom att egentligen inte imponera fullt ut.
– Jag tror inte vi har sett toppen av hennes spel än i Riksserien ännu, därför är det imponerande att hon har platsen här, säger han.

Det har spelats mellan 17 och 19 matcher per lag i Riksserien, som toppas av Linköping, före Djurgården och Luleå. I botten av tabellen huserar SDE Hockey och Sundsvall, som jagar Modo och Brynäs närmast ovanför strecket för att undvika negativt kval.

Poängligan leds av Djurgårdens Andrea Dalen på 39 poäng, före Luleås Michelle Karvinen som har 34. Poängbäst bland backarna är Emma Eliasson, även hon i Luleå, med 26 poäng. Målvaktsligan toppas av Linköpings schweiziska Florence Schelling med 94.42 i räddningsprocent. Tvåa är Modos Sarah Berglind, som har tagit 93,33 procent av alla skott.

Men vilka är egentligen spelarna som har stuckit ut lite extra i årets Riksserie? Hockeysverige.se bad den tidigare Riksserietränaren Uffe Hedberg plocka ut sitt All Star-lag med knappt halva serien spelad.

Målvakt:

Florence Schelling, Linköping
– Hon har axlat Kim Martins mantel på förträffligt sätt, fast det hade man kanske kunnat räkna ut eftersom hon räknas som en av de bästa i världen. Hade en lite trögare start men verkar nu vara på banan, precis som laget.

Backar:

Emma Eliasson, Luleå
– Som jag ser det Riksseriens mest kompletta back, både offensivt och defensivt. Det syns i statistiken, där hon ligger fyra sammanlagt i plus/minus (21). Hon kommer att bli oerhört viktig för Luleå i jakten på SM-guldet senare i vår.

Emilia Ramboldt, Linköping
– Kanske inte så spektakulär som Emma Eliasson, men ger Linköping en grym trygghet defensivt med sin säkerhet och storlek.

Forwards:

Andrea Dalen, Djurgården
– 
En spelare som verkligen har utvecklats under collegetiden till att bli en riktig målskytt och poänggörare. Hon toppar statistiken med 39 poäng samt plus/minus-ligan med 28.

Emma Nordin, Luleå
– 
Fortsätter att visa att hon är Sveriges bästa forward både poängmässigt (33) samt i plus/minus (25). Hon klarar av att spela alla situationer.

Michelle Karvinen, Luleå
– 
Jag tror inte vi har sett toppen av hennes spel än i Riksserien ännu, därför är det imponerande att hon har platsen här. Hon började lite trögt men verkar ha anpassat sig nu. Hon presterar alltid på högsta nivå internationellt, därför tror jag att det finns en nivå till att skicka in.

***

– I övrigt kan man konstatera att Linköpings Jennifer Wakefield har gjort elva mål och tre assist på fem matcher. Hennes återkomst kommer ge både Riksserien och Linköping en dimension till, och göra LHC till favorit att ta hem SM-guldet i vår.

– Vi har sett den hittills jämnaste upplagan av Riksserien med många jämna och målsnåla matcher, fastän alla matcher kanske inte är så välspelade som jag hade hoppats på. Jag hoppas på att ju längre serien går desto bättre spel får vi se, med ännu mer fart och fler mål.

– Annars tycker jag att det är flera riktigt intressanta talanger som redan nu tar för sig på ett mycket bra sätt och tillför mycket i sina respektive lag. Jag tänker då på Hanna Olsson i Djurgården, Maja Nylén Persson i Leksand samt Solveig Neunzert, även hon i Djurgården.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch