• Publicerat 29 november, 2015
  • Skrivet av Oliver Åbonde
  • 0 Kommentarer
Linus Johansson. Foto: Bildbyrån/Christian Örnberg

Många fick upp ögonen för Moras Linus Johansson efter att han i går ådrog sig ett matchstraff, efter att han bitit Bik Karlskogas Daniel Wessner i handen. Johansson förstår att han fick ett matchstraff, men är mycket kritisk till hur Karlskogaspelaren agerade i situationen.
– Han står framför mål, jag föser i väg honom med klubban och han får en smäll och tar tag i mig och kör ner två fingrar djupt ner i halsen på mig. Jag får kräkreflexer och rent instinktivt så biter jag honom, säger Johansson till DT.

Johansson berättar att han hade en diskussion med domarna efter matchen, och möttes av viss förståelse även om han håller med om deras bedömning. Någon vidare sympati för Wessner har han dock inte.
– Men att folk åker runt och lägger fingrar i halsen på folk, jag borde bara ha slått han på käften men så tänker man inte då. Men så trög är jag inte att jag går runt och biter folk.
– Är man så dum att man stoppar ner fingrarna i halsen så får man räkna med det.