Anton Karlsson.
SHL

Nye leksingen hoppas öka sina aktier inför JVM: ”Här får jag chansen att ha lite puck”

ANNONS

Om några timmar är det nedsläpp i Tegera Arena mellan Leksand och Timrå. Några hundra meter från hallen sitter Leksands senaste lån, JVM-aktuelle Anton Karlsson från Frölunda, hemma hos sina svärföräldrar och laddar för sin debut.
– Här får jag chansen att ha lite puck, säger Karlsson till hockeysverige.se efter att ha blivit utlånad från Frölunda till det allsvenska bottenlaget.

När hockeysverige.se får en pratstund med Anton Karlsson inför matchen och den tillfälliga (?) flytten så är det en mycket laddad och glad 19-åring som berättar att säsongen i Frölunda varit mycket bra och att han ser flytten till Leksand med enbart positiva ögon.
– Jag kände att det kommer att vara bra för min utveckling att komma till en miljö där jag får spela mycket. Det är ett viktigt år för mig nu och därför känner jag att det är just väldigt viktigt för mig att få mycket istid.

Under säsongen i Frölunda har Anton Karlsson spelat 19 matcher och svarat för två assistpoäng. Dessutom har han varit utlånad till Karlskoga i tre matcher. Där svarade han för ett mål och en assist.
– Jag tycker att det har gått bra för mig. Frölunda har ett riktigt bra lag den här säsongen. Då är det svårt att få istid vilket också har stoppat mig lite. Just därför känns det bra att få komma iväg även om jag har haft min roll i Frölunda, vilket jag tycker att jag dessutom gjort väldigt bra.
– Det har fungerat bra både på matcherna och träningarna med Frölunda. Energi och tempot har jag haft med hela tiden och den enda orsaken till att jag ville komma iväg var för att få spela mer.

Känner du någon besvikelse över att inte ha fått mer istid i Frölunda den här säsongen?
– Nej, absolut inte. Det är hur bra spelare som helst i Frölunda som man ska tampas med varje dag. Det jag har gjort är jag nöjd över, så besviken är jag inte. Nu tycker jag bara att det är skitkul att få komma till Hockeyallsvenskan och lira.

Vilka förväntningar har du på spel i Leksand?
– Jag har följt Leksand lite på slutet och jag kommer in med det jag kan bidra med, energi och så vidare. Jag kommer göra allt jag kan för att få ut så mycket bra som möjligt av min tid här. Nu har Leksand två raka vinster så det är bara att fortsätta på det spåret.

Det har varit turbulent kring Leksand även den här säsongen, hur tänker du kring det?
– Det är inget jag tänker på. Jag kan inte göra mycket mer än mitt bästa varje match och träning. Självklart är inte Leksand den enda klubb som det varit så här i men som det ändå har gått bra för senare.
– Men, som sagt var, jag försöker inte lägga något fokus på det. Jag är ny och är inte så insatt i vad som hänt tidigare. Jag tycker bara att det ska bli kul att gå ut och spela ikväll.


Foto: Ronnie Rönnkvist

Vid årsskiftet väntar ett Junior-VM där Anton Karlsson är högaktuell att spela. Det skulle i så fall bli hans tredje raka JVM-turnering. Att då bli utlånad till Leksand månaden innan turneringen drar igång ser han bara positivt på då det gäller hans chanser att få komma med.
– Jag tror att det kan komma att betyda väldigt mycket. Det är, precis som vi pratat om, istid det handlar om att få. Det går ihop med både självförtroende och mentalt, att du kommer in till varje match på bästa sätt.
– Här får jag chansen att ha lite puck, men samtidigt också spela ett väldigt aggressivt spel. Visst kan du träna på det mycket, men det är ändå matcher du behöver för att skallen ska vara med.

Om du kommer med till Junior-VM så blir det din tredje turnering, hur ser du på din roll i den gruppen?
– Det är ändå tredje året och förhoppningsvis kommer jag gå in och spela mitt spel precis på samma sätt som jag gjort i tidigare turneringarna. Sedan kanske jag får en större ledarroll eftersom det är först nu som JVM är för spelare i min åldersgrupp.
– Man ska nog inte tänka så mycket på att jag varit med innan. Det är ett nytt år och nya möjligheter för hela laget att ta sig så långt som möjligt och jag tycker att det ser väldigt ljust ut för oss som trupp. Vi känns starka ihop och många har spelat tillsammans under tre eller fyra år, alltså hela vägen från U16.

Det är några timmar kvar till nedsläpp några hundra meter ifrån dig. Du har spelat mot Leksand i Tegera Arena, vilka förväntningar har du på inramningen du kommer att mötas av?
– Jag spelade faktiskt mot Leksand den här säsongen med Karlskoga. Det var inte så länge sedan.
– Jag förväntar mig en fartfylld match med en riktigt härlig publik och fans. Det gäller att jag är påkopplad från start och gå in och göra några riktigt bra byten direkt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL