Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #9

ANNONS

Ännu en SHL-vecka läggs till handlingarna, och det är återigen dags att se tillbaka på de hetaste spelarna och händelserna från den gångna veckan. Den nionde upplagan av veckans lag domineras av nordamerikaner, som tar fyra av sex platser. 

Fredrik Pettersson Wentzel, HV71 (2)
Var HV:s kanske främsta nyckelspelare när man tog en dubbelseger mot hans förra lag Färjestad i helgen. Höll dessutom stundtals kvar sitt lag i matchen när man föll mot Skellefteå. PW har tveklöst tagit greppet om förstaspaden framför Erik Ersberg.

Noah Welch, Modo
Är det AJ-effekten som har fått Modo att börja vinna matcher, eller räckte det med att få in en av seriens bästa backar i laget? I Welch har Modo fått in en spelare som käkar istid som andra äter smågodis (i mängder, alltså), och som dessutom producerar poäng. Frågorna om hur han skulle klara sig utan Cory Murphy vid sin sida verkar vara som bortblåsta.

Niclas Burström, Skellefteå
Den 24-årige Skellefteåsonen har blivit målfarlig. Gjorde mål i bägge back to back-matcherna mot Brynäs, och la dessutom till två assist under veckan. Målet i lördagens match innebar ett nytt personbästa för mål under en SHL-säsong, och då är inte ens hälften av matcherna spelade.

Broc Little, Linköping
Den lille amerikanen, i dubbel bemärkelse, var med tre mål och två assist inblandad i över hälften av Linköpings nio mål den här veckan.  Är han månne på väg att hitta tillbaka till formen som gav honom en tredjeplats i poängligan förra året?

Andrew Calof, Skellefteå
En av spelarna som klivit fram i Janne Pesonens frånvaro, och tillåtit Skellefteå att rulla på som vanligt även utan en av ligans bästa spelare i laget. Poängproduktionen verkar ha kommit igång ordentligt efter en lite trögare start på säsongen.

Ryan Lasch, Frölunda
Göteborgarnas interna poängligaledare har fortsatt att leverera poäng även när laget inte kör över allt som kommer i deras väg. Fem poäng på tre matcher i veckan, och nu är han bara två pinnar bakom Anton Rödin i toppen av poängligan.

Veckans


… dubbeldominanter 
Skellefteå fortsätter att dominera i SHL. Man har inte förlorat sen den 20 oktober, och lördagens seger mot Brynäs var lagets tolfte raka seger. Som om inte det vore nog var segern också den fjortonde raka mot Gävlelaget.

… spökmål När Luleås Brendan Mikkelson sköt det avgörande 2-1-målet på Hovet var det ingen som såg pucken gå in. Inte ens Luleåspelarna på isen jublade. Men efter videogranskning visade det sig att pucken faktiskt hade krupit in runt stolpen.

… soloshow I Oskar Lindblom hjälpte till att föra Brynäs till en 3-0-seger mot Färjestad med ett riktigt stiligt solomål, som blandade kraft och finess. Först lurade han upp Johan Ryno på läktaren med en snurrfint, innan han bröt in på mål och tryckte dit pucken.

… soloshow II Toni Rajala stod för en av SHL-säsongens läckraste dragningar när han rundade Växjös Ville Varakas genom att föra pucken mellan sina egna ben. Att sedan Cristopher Nihlstorp inte gjorde den bästa av insatser på avslutet kan vi välja att bortse ifrån.

… oväntade När superjumbon Karlskrona låg under med 3-0 efter efter bara en minut av den andra perioden borta mot Linköping trodde nog de flesta att det skulle bli ännu en i förlustraden för nykomlingarna. Men då hittade blekingarna oväntad energi och vände underläget till en 4-3-seger efter förlängning, lagets första vinst på sju matcher.

… straffspecialist Daniel Viksten passade på att visa hur man slår straffar i mötet med Karlskrona. I straffläggningen satte han dit inte bara en, eller två, utan tre straffar av tre möjliga bakom stackars Linus Fernström i hemmalaget. Det gav Örebro segern, eftersom Joel Kellman bara klarade av att näta på två av tre chanser.

… bakslag Efter nästan två månader på sidan kunde äntligen Luleås stjärnvärvning Bill Sweatt göra comeback. Men det blev bara en match för amerikanen innan han åkte på ett bakslag. Nu är han borta igen, på obestämd tid.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 18 april
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
15:15 Skellefteå - Rögle SHL
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
23:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
söndag 21 april
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
måndag 22 april
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga