• Publicerat 30 november, 2015
  • Skrivet av Oliver Åbonde
  • 0 Kommentarer
Veckans Lag

Ännu en SHL-vecka läggs till handlingarna, och det är återigen dags att se tillbaka på de hetaste spelarna och händelserna från den gångna veckan. Den nionde upplagan av veckans lag domineras av nordamerikaner, som tar fyra av sex platser. 

Fredrik Pettersson Wentzel, HV71 (2)
Var HV:s kanske främsta nyckelspelare när man tog en dubbelseger mot hans förra lag Färjestad i helgen. Höll dessutom stundtals kvar sitt lag i matchen när man föll mot Skellefteå. PW har tveklöst tagit greppet om förstaspaden framför Erik Ersberg.

Noah Welch, Modo
Är det AJ-effekten som har fått Modo att börja vinna matcher, eller räckte det med att få in en av seriens bästa backar i laget? I Welch har Modo fått in en spelare som käkar istid som andra äter smågodis (i mängder, alltså), och som dessutom producerar poäng. Frågorna om hur han skulle klara sig utan Cory Murphy vid sin sida verkar vara som bortblåsta.

Niclas Burström, Skellefteå
Den 24-årige Skellefteåsonen har blivit målfarlig. Gjorde mål i bägge back to back-matcherna mot Brynäs, och la dessutom till två assist under veckan. Målet i lördagens match innebar ett nytt personbästa för mål under en SHL-säsong, och då är inte ens hälften av matcherna spelade.

Broc Little, Linköping
Den lille amerikanen, i dubbel bemärkelse, var med tre mål och två assist inblandad i över hälften av Linköpings nio mål den här veckan.  Är han månne på väg att hitta tillbaka till formen som gav honom en tredjeplats i poängligan förra året?

Andrew Calof, Skellefteå
En av spelarna som klivit fram i Janne Pesonens frånvaro, och tillåtit Skellefteå att rulla på som vanligt även utan en av ligans bästa spelare i laget. Poängproduktionen verkar ha kommit igång ordentligt efter en lite trögare start på säsongen.

Ryan Lasch, Frölunda
Göteborgarnas interna poängligaledare har fortsatt att leverera poäng även när laget inte kör över allt som kommer i deras väg. Fem poäng på tre matcher i veckan, och nu är han bara två pinnar bakom Anton Rödin i toppen av poängligan.

Veckans


… dubbeldominanter 
Skellefteå fortsätter att dominera i SHL. Man har inte förlorat sen den 20 oktober, och lördagens seger mot Brynäs var lagets tolfte raka seger. Som om inte det vore nog var segern också den fjortonde raka mot Gävlelaget.

… spökmål När Luleås Brendan Mikkelson sköt det avgörande 2-1-målet på Hovet var det ingen som såg pucken gå in. Inte ens Luleåspelarna på isen jublade. Men efter videogranskning visade det sig att pucken faktiskt hade krupit in runt stolpen.

… soloshow I Oskar Lindblom hjälpte till att föra Brynäs till en 3-0-seger mot Färjestad med ett riktigt stiligt solomål, som blandade kraft och finess. Först lurade han upp Johan Ryno på läktaren med en snurrfint, innan han bröt in på mål och tryckte dit pucken.

… soloshow II Toni Rajala stod för en av SHL-säsongens läckraste dragningar när han rundade Växjös Ville Varakas genom att föra pucken mellan sina egna ben. Att sedan Cristopher Nihlstorp inte gjorde den bästa av insatser på avslutet kan vi välja att bortse ifrån.

… oväntade När superjumbon Karlskrona låg under med 3-0 efter efter bara en minut av den andra perioden borta mot Linköping trodde nog de flesta att det skulle bli ännu en i förlustraden för nykomlingarna. Men då hittade blekingarna oväntad energi och vände underläget till en 4-3-seger efter förlängning, lagets första vinst på sju matcher.

… straffspecialist Daniel Viksten passade på att visa hur man slår straffar i mötet med Karlskrona. I straffläggningen satte han dit inte bara en, eller två, utan tre straffar av tre möjliga bakom stackars Linus Fernström i hemmalaget. Det gav Örebro segern, eftersom Joel Kellman bara klarade av att näta på två av tre chanser.

… bakslag Efter nästan två månader på sidan kunde äntligen Luleås stjärnvärvning Bill Sweatt göra comeback. Men det blev bara en match för amerikanen innan han åkte på ett bakslag. Nu är han borta igen, på obestämd tid.