150926 SkellefteŒs mŒlvakt Markus Svensson under ishockeymatchen i SHL mellan SkellefteŒ och LuleŒ den 26 september 2015 i SkellefteŒ. Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRN / Cop 117 …
Skellefteå AIK

Svenssons storspel räddade Skellefteå i Davos

Det är inte lätt att lämna ett möte med Skellefteå utan förlust numera. Schweiziska mästarna Davos lyckades däremot i den första kvartsfinalmötet lagen emellan när man spelade 1-1 hemma efter att Markus Svensson stoppat Davos från ett par givna mål till. Ett resultat Skellefteås tränare Hans Wallson var nöjd med inför returen.
– Vi hittar en väg idag och får ett bra resultat inför match två, säger han till Eurosport.

För första gången sedan 20 oktober har ett lag lämnat en hockeyrink efter ett möte med Skellefteå utan att ha förlorat matchen.
Trist nog för Davos som lyckades med bedriften kan Skellefteå med fördel hävda att bara halva matchen är spelad.

Matchen det handlar om är nämligen den första av två kvartsfinaler i Champions Hockey League, som spelades i Davos på tisdagen och slutade 1-1 i en match som hade mängder av chanser där inte minst Davos kanske borde ha kunnat göra några mål till men gick bet vid ett par glödheta chanser på Markus Svensson, som storspelade i Skellefteås mål och framförallt gjorde en jätteparad med högerbenet i en lång sidledsförflyttning när han stoppade Gregory Sciaroni i slutminuterna.
– Vi är inte bra första 20. Sen gör vi en bra andra period och en stabil tredje period med hårt jobb. Så det är ett ganska bra resultat, säger tränaren Hans Wallson till Eurosport.
– Vi hittar en väg idag och får ett bra resultat inför match två.

Davos tog ledningen i slutet av första perioden genom Marc Aeschlimann. Skellefteå kvitterade tidigt i andra när Andrew Calof fick slag på en puck efter att det blivit en del stök framför Davos-målet i ett Skellefteås-PP.

Returen spelas i Skellefteå om en vecka.