151210 LuleŒs Johan Harju jublar efter sitt 2-1 mŒl under ishockeymatchen i SHL mellan LuleŒ och Ršgle den 10 december 2015 i LuleŒ. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRN / Cop 116 …

Blekt Luleå tog sjunde segern på åtta senaste

Luleå tog sin sjunde seger på de åtta senaste SHL-matcherna när man slog Rögle hemma med 2-1. Men man imponerade absolut inte i matchen den här gången.
– Man behöver inte spela bra för att vinna alla gånger. Ibland kommer man in i perioder där man inte spelar speciellt bra och då är det viktigt att vinna, säger tränaren Joakim Fagervall.

Luleå fortsätter att gå bra i SHL och slog Rögle hemma med 2-1 på torsdagen, men det var inte genom något större skönspel man vann matchen.
– Vi är inte bra i första perioden förrän sista fem, jag vet inte om det satt kvar besvikelse från CHL-förlusten, säger tränaren Joakim Fagervall till C More.

Luleå låg under med 0-1 efter första perioden, men vände matchen i andra när Jacob Micflikier styrde in 1-1 och Peter Cehlárik styrde in 2-1 på ett skott från Johan Harju, där den senare trodde att han hade brutit sin tio matcher långa måltorka.
– Vi skapade tryck i fem mot fyra och sen försöker jag utmana och Cehlárik gör ett bra jobb framför mål, sade Harju efter andra perioden. Innan Cehlárik hade fått målet tillskrivet sig.

I tredje perioden blev Luleå stundtals tillbakapressade av Rögle. Bland annat när Jacob Lagacé blev utvisad tillsammans med Ivan Baranka med fyra minuter kvar och slog klubban i båset och fick en ny tvåa och satte Luleå i ett sent numerärt underläge.
– Då spelar man inte för laget: Han tar ett dåligt beslut, säger Fagervall.

Luleå redde ut situationen och fick sedan se Jack Connolly dra en puck i insidan stolpen med minuten kvar.
– Jag är glad över att vi vinner. Man behöver inte spela bra för att vinna alla gånger. Ibland kommer man in i perioder där man inte spelar speciellt bra och då är det viktigt att vinna. Hade den här matchen varit för ett par veckor sedan så hade vi torskat, säger Fagervall.

Matchens hetaste potatis var väl annars den huvudtackling som Almen Bibic delade ut på Victor Ekarv i andra perioden och som gav ett solklart matchstraff och lär ge en längre avstängning.
Ekarv blev liggande blödande på isen innan han fördes av isen och togs till sjukhus för undersökning.

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL