Jonathan Pudas.

Inget mål på hela säsongen – då sänkte han förra laget i slutminuten: ”Så jävla typiskt”

Karlskrona hade 2-1 med två minuter kvar att spela av hemmamötet med Brynäs. Då vände gästerna på en enkrona och tog hem segern med 3-2. Matchvinnare – med sitt första SHL-mål – blev den tidigare KHK-backen Jonathan Pudas.
– Det är så jävla typiskt att det kommer nu, säger han till C More.

Det var inte vackert, men det fungerade. Brynäs lyckades vinna mötet med särklassiga jumbon Karlskrona efter en minst sagt dramatisk vändning sent i matchen. KHK hade 2-1 med sig in i slutminuterna efter mål av Filip Cruseman och Alexander Bergström i den andra perioden.

Med 1.47 kvar av den tredje sköt mål- och poängkungen Anton Rödin sitt andra mål i matchen och 15:e totalt den här säsongen. Med 38 sekunder kvar blev sedan en av lagets rookies matchvinnare, nämligen backen Jonathan Pudas, som kom till Brynäs från – just det – Karlskrona inför säsongen.
– Det är så jävla typiskt att det kommer nu, men det var kul måste jag säga, säger Pudas till C More och beskriver sitt mål:
– Jag fyller på och Oskar hittar mig med en bra passning. Jag får en bra träff och jag tror att en av deras spelare skymmer målvakten.

Jonathan Pudas hade även en assist i matchen medan Greg Scott lämnade isen med tre assist och JVM-aktuelle Oskar Lindblom, som spelar med Rödin och Scott i toppkedjan, noterades för två assist. I målet stoppade Felix Sandström, också uttagen till JVM, 34 skott.
– Vi ska vara ärliga och säga att vi kanske inte var värda de här tre poängen, men tre poäng är tre poäng, säger Jonathan Pudas.