Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #11

ANNONS

Spelarna har gått på julledigt, men här på redaktionen har vi vässat pennan en sista gång för i år. Här kommer den sista upplagan av Veckans Lag under 2015.

Joel Lassinantti, Luleå
Luleå fortsätter ånga på som en ostoppbar vinstmaskin, i mångt och mycket tack vare att deras målvaktsess hittat tillbaka till fjolårsformen. 22-åringen hade 94,33 i räddningsprocent när han ledde norrbottningarna till två nya segrar i veckan, där insatsen mot Frölunda i Scandinavium var något extra.

Nils Andersson, Malmö
Var Hockeyallsvenskans kanske bästa back i fjol och har bevisat att han har det som krävs för att vara en ledande spelare i SHL också. Var med fyra poäng på två matcher en högst bidragande orsak till att Malmö gjorde rent hus i det viktiga back-to-back-mötet mot bottenkollegan Modo.

Chris CampoliHV71
Kanadensaren var en gigant när Jönköpingslaget bjöd på en offensiv explosion i veckan. HV71 sköt hela elva mål på två matcher och Campoli var inblandad i fem av dem. Med ett mål och fyra assist såg den pucksäkra veteranen till att smålänningarna enkelt kunde avfärda såväl Örebro som Färjestad.

Adam Pettersson, Skellefteå (2)
Den 23-årige slitvargen har växt ut till en ledare i Skellefteå de senaste veckorna och fortsätter att gå från klarhet till klarhet. Utöver att han gjorde skitgörat som vanligt svarade också den mångsidige forwarden för ett klassmål och assist till båda västerbottningarnas matchvinnande mål i veckan.

Andreas Thuresson, Malmö
Hösten har till stor del varit en besvikelse för hemvändaren, men efter att han fått reda på att han trots det var landslagsuttagen blev det fart på forwardsstjärnan. Med två mål, däribland det matchvinnande, och ett assist sänkte han Modo på hemmaplan och det följde han sedan upp med att spela fram till det matchvinnande målet mot samma motstånd på bortaplan.

Simon Önerud, HV71
16 mållösa matcher i rad fick räcka. Den gångna veckan var det i stället ordentlig glöd i Jönköpingssonens bössa. Han bröt torkan med två fullträffar i utklassningen mot Örebro och följde det upp det med två nya i den klara segern borta mot Färjestad. Med den ketchup-effekten i åtanke var nog 27-åringen en av få spelare som gärna hade undvarat julledigheten just nu.

Veckans

…debutant: Som den näst yngsta SHL-debutanten genom tiderna klev 16-årige Isac Lundeström in och gjorde sin första match för Luleå borta mot serieledande Frölunda. Efter en fin insats hyllades han av tränaren Joakim Fagervall och man kan inte annat än glädjas över att svensk hockey fortsätter producera talanger på löpande band.

…släkten är värst: Det går knappast att hitta ett bättre exempel på detta än det Jonathan Pudas bjöd på i veckan. Efter 25 raka mållösa matcher i SHL lyckades backen till sist pricka in sin första strut. Vilka som stod för motståndet? Surprise, surprise, Karlskrona. Laget som 22-åringen representerat under de senaste två åren tvingades se sin forna back fullborda en otrolig vändning, där Brynäs gick från 1-2 till 3-2 under matchens två avslutande minuter och avgjorde med 38 sekunder kvar att spela. Som om inte det vore nog noterades Pudas också för en assist i matchen och man kan inte annat än att lida med KHK.

…Bad Santa: ”Det här kommer att bli den värsta julen någonsin”. Andreas Johansson var inte glad efter att hans lag kammat noll i back-to-back-mötet med Malmö och ni kan räkna med att hans mannar kommer att få slita ont under de kommande veckorna för att vara bättre rustade när SHL kickar igång igen på annandagen.

…islossning: Inför veckan var HV71 ett av de sämst producerande lagen i SHL, sedan sa det pang och så smällde man till med elva mål på två matcher. All motstuds som smålänningarna samlat på sig under säsongen var plötsligt med laget när man gjorde processen kort med Örebro och Färjestad.

…argaste: ”Det är helt horribelt att Morgan får gå in och avgöra matchen.” Kenta Johansson hade lätt att hålla sig för skratt när Örebro blev rånade på samtliga poäng i mötet med Skellefteå efter en felaktigt dömd utvisning av domaren Morgan Johansson. Örebro-tränaren lär knappast dela julsnaps med den erfarne domaren den här julen.

…sämsta: Gång efter gång går brandlarmet av i Behrn Arena och försenar SHL-matcher. Det är nog hög tid att Örebro gör någonting åt det, för om man ropat varg för många gånger är risken att folk inte reagerar om olyckan väl skulle vara framme på riktigt senare.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL