• Publicerat 26 december, 2015
  • Skrivet av Oliver Åbonde
  • 0 Kommentarer
AIK jublar tillsammans med en fullsatt hemmaarena efter segern mot Leksand. Foto: Bildbyrån/Kenta Jönsson

Annandagshockey och Leksand som gäster gav AIK fullsatt på Hovet. Och man utnyttjade publikstödet när man tog hem prestigemötet med 3-2, och passerade för åtminstone ett par timmar Tingsryd i toppen av Hockeyallsvenskan.

Leksand kvitterade i matchen AIK-ledningar två gånger om, bara för att en kort tid senare åka på ett nytt baklängesmål. När Michael Lindqvist gjorde 3-2 i den tredje perioden, bara fyra minuter efter att Leksand kvitterat till 2-2 orkade inte masarna komma tillbaka. I slutet av matchen fick Leksand två jättemöjligheter att kvittera i numerära överlägen, men lyckades inte ta till vara på chanserna.

AIK:s två andra mål gjordes av Christian Sandberg och Jesper Frödén. För Leksand nätade Tommi Paakkolanvaara och Johan Porsberger.