151230 Ršgles Partik Cehlin jublar efter 1-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Ršgle och HV71 den 30 december 2015 i €ngelholm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91293 …

Cehlins heta december: Nio mål på sju matcher

Mellandagarna har varit en berg-och-dalbana för Rögle. 7-2 mot Örebro, 2-7 mot Linköping och nu ikväll 6-2 mot HV71. Det enda som varit konstant, under hela december egentligen, är Patrick Cehlins brutala målform som gett honom nio mål på de sju matcher under månaden efter två nya mål mot HV71.
– Ibland hamnar man i såna här stim och jag är väl i ett sånt nu. Mina kedjekamrater jobbar bra och vi spelar ganska bra just nu, säger Patrick Cehlin.

Patrick Cehlin är inget annat än rykande het i SHL för tillfället.
Efter att bara ha gjort fyra mål på säsongens inledande 24 matcher har han nu svarat för nio mål på de sex senaste (nio mål på de sju matcherna som spelats i december) efter att ha gjort två nya mål när Rögle slog HV71 på onsdagen med 6-2.

Cehlin sköt både 1-0 och 2-0 i matchen och angav tonen för varthän det skulle sluta. På första målet fick han pucken av Jesper Williamsson på vänsterkanten och sköt ett skott som kanske lite väl lättvindigt slank in bakom Fredrik Pettersson Wentzel. På det andra målet fick han två chanser framför mål när laget spelade numerärt överläge.

– Ibland hamnar man i såna här stim och jag är väl i ett sånt nu. Mina kedjekamrater jobbar bra och vi spelar ganska bra just nu. Allt handlar om att fortsätta jobba på när det går mindre bra, så hamnar kommer det sådana här perioder, säger Cehlin till C More.

Perioden i fråga har varit både bra och lång. Han har mål i sex raka matcher och poäng i åtta raka. Senast han inte gjorde poäng i en match var 26 november.
Näst bästa målskytt i SHL över de sex senaste omgångarna är Simon Önerud, som har gjort tre mål färre än Cehlin. Det var Önerud som sköt ett av HV:s tröstmål i kvällens match.

Cehlin avslutade för övrigt matchen med att få ett matchstraff med fem minuter kvar.

LÄS ÄVEN: Rögledoldisen gjorde sitt första SHL-mål redan i tredje matchen