Pittsburgh

PODCAST: David Rundblad och Tim Erixon i podcasten Tack Sveriges JVM-special

ANNONS

”De båda vännerna och tidigare lagkamraterna David Rundblad och Tim Erixon är veckans gäster i välgörenhetsprojektet och podcasten Tack Sverige. I samband med JVM i Helsingfors släpper Tack Sverige dubbla avsnitt den här veckan i en hockeyspecial. 2009 var båda med i det lag som vann ett silver under JVM i Kanada och i turnering 2010 hjälpte dom Sverige att vinna ett brons. Summa summarum har Rundblad spelat turneringen två år och Tim Erixon hela tre år då han var med även 2011 när Sverige kom på fjärde plats.

I podcasten berättar David och Tim sin uppväxt och tiden i Skellefteå AIK som varit en talangfabrik under många år. Vi får lyssna till både framgångar och motgångar under deras karriärer. Tack Sverige gräver även djupare i killarnas tankar om svensk idrott och ”det svenska idrottsundret”. I två långa samtal finns allt från berättelser om dom omtalade ”rookie-middagarna” i NHL blandat med listor som rankar Sveriges bästa idrottare genom tiderna.

Tack Sverige är en podcast med Sveriges största idrottsprofiler med målet att lyfta svensk idrott och samla in pengar till förmån för välgörenhet. Bland tidigare gäster i podden finns J-O Waldner, Marcus Hellner, Joel Lundqvist med flera. För hockeyintresserade kommer vi kunna lyssna till intervjuer med Nicklas Lidström, Johan Davidsson, Jörgen Jönsson och Hampus Lindholm senare i vinter.

Som en del i projektet har dom skänkt en signerad hockeyklubba till Tack Sverige som nu går att buda hem på Tradera. Alla intäkter går oavkortat till Rädda Barnen. Länk till auktionen på Tradera.

Veckans gäster David Rundblad och Tim Erixon känner varandra väl sedan tiden i Skellefteå AIK där de spelade ihop i juniorlagen samt i A-laget. Säsongen 10/11 knep dom ett SM-silver med Skellefteå innan både David Rundblad och Tim Erixon lämnade Sverige för spel i NHL. Både spelarna gick under första rundan i draften 2009 och spåddes en lysande framtid. David Rundblad blev dessutom utsedd till bästa back (Salming Trophy) i SHL 10/11.

I NHL har båda två haft svårt att ta en ordinarie plats och det har varit en hel del klubbyten. Avsaknaden på kontinuitet och speltid kan vara en stor förklaring till att det inte riktigt har lossnat för killarna. Efter ett turbulent år med inte mindre än tre olika klubbar var Tim Erixon i somras inblandad i ännu en trejd från Toronto till Pittsburgh. Första halvan av säsongen som pågår har Tim fått nöja sig med spel i farmalaget Wilkes-Barre Scranton Penguins.

David Rundblad gjorde sin bästa säsong i NHL 14/15 och skrev inför pågående säsong på ett nytt 2-års kontrakt med Chicago Blackhawks där han blev Stanley Cup-mästare 2015. Så sent som igår skrev Hockeysverige om att Rundblad placerats bland waivers och med stor sannolikhet nu lär få lämna Chicago för en ny klubb, alternativt spel i AHL.

Lyssna via Tack Sveriges hemsida: http://tacksverige.nu
iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/tack-sverige/id1053427847?l=se
Acast: http://www.acast.com/tacksverige/

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch