Eddie Läck.
Washington

Eddie Läcks nyårsfest – fick stopp på monstersviten: ”Kul att vinna framför pappa”

Eddie Läcks form fortsätter att vara stigande. I natt firade den svenske målvakten nyår genom att sätta stopp för Washington Capitals nio matcher långa segersvit. Och han gjorde det inför ögonen på sin pappa.
—Det var kul att få vinna framför honom, säger Läck till nhl.com efter 4-2-segern.

Washington Capitals tog sin nionde raka vinst när man besegrade Buffalo Sabres med 5-2 på onsdagen. I natt såg Carolina Hurricanes dock till att få ett slut på sviten genom att vinna med 4-2 hemma i PNC Arena. Bakom trendbrottet stod den svenske målvakten Eddie Läck, som tog sin fjärde seger på de fem senaste matcherna genom att stoppa 30 av 32 skott.

Läck, som utsågs till matchens tredje stjärna, tog därmed sin första seger på hemmais den här säsongen.
— Min pappa är i stan och det var kul att få vinna framför honom, säger Läck till nhl.com.
— Washington hade match i går, så vi kände att om vi bara jobbade hårt skulle vi få resultaten med oss.

Carolinas tre svenska utespelare var också involverade i vinsten. Joakim Nordström, Elias Lindholm och Victor Rask hade alla varsin assist i matchen medan Nicklas Bäckström, som kom till spel för Washington efter att ha klivit av i matchen mot Buffalo, sköt ett av gästernas mål.
— Jag skulle säga att vi inte var där i två och en halv period. De sista tio minuterna försökte vi. Vi kom till 3-2 och var nära en kvittering, men man ska inte kunna vinna när man spelar så här, sade Bäckström till Monumental Network efter matchen.

Carolina — Washington 4-2 (0-0, 1-1, 3-1)