• Publicerat 5 januari, 2016
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Mark OwuyaFoto: Ronnie Rönnkvist

Mark Owuyas sejour i ECHL hann knappt starta innan den var över. 26-åringen, som har varit klubblös hela hösten, skrev på för Utah Grizzlies härom veckan och debuterade med att stoppa 35 av 38 skott i 2-3-förlusten med Alaska Aces härom natten.

Nu fortsätter hans nordamerikanska äventyr i AHL. I går skrev nämligen Lake Erie Monsters, som är farmarlag till Columbus Blue Jackets, ett tryout-kontrakt med svensken. Detta efter att ha förlorat både Anton Forsberg och finländaren Joonas Korpisalo till NHL sedan Sergej Bobrovskij och Curtis McElhinney båda drabbats av skador.

Lake Erie, där bland andra Daniel Zaar spelar, spelar borta mot Milwaukee Admirals i natt. Där och då kan Mark Owuya debutera för sin nya klubb.

Den tidigare djurgårds- och Luleåmålvakten har tidigare spelat AHL-hockey med Toronto Marlies mellan 2011 och 2013. Han har även hunnit spela i ECHL med Reading Royals och Las Vegas Wranglers. Under sin sejour i Reading blev han dessutom Kelly Cup-mästare 2013.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *