SHL-debutanten Emil Eriksson jublar efter karriärens första SHL-mål.

Bedrövlig öppningsperiod sänkte Djurgården: ”Vi vill för mycket”

Järnkaminernas dag och ett våldsamt drag på läktarna. Det var upplagt för fest på Hovet – men den kom av sig fort. Djurgården förlorade mot Örebro efter en bedrövlig öppningsperiod som man aldrig orkade hämta sig ifrån.
– Vi vill för mycket, konstaterar Markus Ljungh om den svaga matchöppningen.

Fullsatt, en fantastisk stämning och ett mäktigt tifo. Det var upplagt för en klang- och jubelföreställning när Djurgården tog emot Örebro på Hovet – men det som skulle bli en fest utvecklade sig snabbt till en mardröm för den röststarka hemmapubliken.

Inte ens två minuter hade passerat när SHL-debutanten Emil Eriksson sköt 1-0 för gästerna med sitt första mål på den här nivån – och det var bara början på eländet för hemmalaget. När öppningsperioden var över lös siffrorna 0-3 på tavlan och Djurgården hade satt sig i en ordentlig brygga.
– Känslan är att vi vill alldeles för mycket. Vi vill bjuda publiken på för mycket och går utanför vår game-plan, säger Markus Ljungh till C More efter de första 20 minuterna.
– Vi lägger energi på fel jobb.

Hemmalaget gjorde sedan ett tappert försök att komma tillbaka i matchen, vann skotten under de avslutande två perioderna med 33-11, men orkade aldrig ta sig hela vägen tillbaka målmässigt. Örebro vann till sist med 5-3, efter att Joel Mustonen fastställt slutresultatet i tom kasse.
– Det är tufft att jobba ikapp ett sådant underläge som vi bjuder på i den första perioden. Grabbarna jobbar jättebra och ville ha in kvitteringen framför storpubliken, men tyvärr är det så här ibland.
– Det är starten som förstör kvällen för oss, säger Djurgårdstränaren Hans Särkijärvi.

I Örebro-båset drog man en suck av lättnad efter att man klarat hemmalagets anstormning och fått med sig tre viktiga poäng.
– Det var en pärs, vi slutade spela och de forcerade. Vi försökte spela och få lite anfall offensivt, men det var tryck. Vi redde ut det, en eloge till grabbarna, säger bortatränaren ”Kenta” Johansson.