• Publicerat 9 januari, 2016
  • Skrivet av Ola Winther
  • 0 Kommentarer
Celine Tedenby gjorde mål idag igen.Foto: Ronnie Rönnkvist

Efter den klara 5-1-segern mot Schweiz i premiären i går tog Sverige ännu en utklassningsseger i U18-VM för damer på lördagskvällen. Precis som väntat avfärdades Frankrike utan några som helst bekymmer och det svenska lagets segersiffror skrevs till sist till 7-0.

Poängbäst i det svenska laget var Leksands Emma Murén (2+1) och Jonstorps Sofie Lundin (1+2) med tre poäng vardera. Övriga målskyttar i matchen var Leksandsduon Kajsa Armborg och Wilma Johansson, Modos Celine Tedenby samt AIK:s Sara Hjalmarsson.

I och med segern toppar Sverige gruppen inför den avslutande matchen mot Finland på måndag. Ett Finland som i dag åkte på en överraskande förlust med 2-0 mot Schweiz. Det resultatet innebär också att det svenska laget har goda chanser till gruppseger, även om man skulle förlora i den avslutande gruppspelsmatchen.

Efter två spelade matcher toppar också Sofie Lundin U18-VM:s poängliga med tre mål och två assist.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *