Mira Jalouso.Foto: Bildbyrån/Petter Arvidsson

Luleå värvar på damsidan, igen. Den här gången handlar det om storväxte (1.86/84) finska landslagsbacken Mira Jalosuo, 26. Senaste säsongerna har hon spelat i ryska ligan för SKIF Nizjny Novograd. Innan dess spelade hon fyra säsongen med University of Minnesota. Hon blir spelklar den 15 februari.

Tränaren Fredrik Glader till klubbens hemsida:
– Vi har följt Mira under en längre tid och när jag var nere på landslagsturneringen i Tyskland förra veckan så blev det definitivt klart att hon kommer att förstärka oss i sluttampen av Riksserien. Hon är en ödmjuk lagkamrat som vi känner kommer passa in väl i vår grupp och som kommer lyfta vårt lag ytterligare.
– Mira är en skicklig tvåvägsback som kommer att bidra offensivt till LHF/MSSK med sitt jättefina skott. Dessutom är hon med sina 184 cm en spelare med stor räckvidd i egen zon. Dessutom kommer hon hit med bred internationell erfarenhet efter spel i landslag, college och den ryska damligan.

Mira Jalosuo:
– Det känns jättespännande att få spela för Luleå Hockey/MSSK. Jag har sett några av lagets matcher över Live Arena och har imponerats över hur bra laget har spelat.
– Jag besökte Luleå i våras och blev imponerad över hur väl föreningen stöttar damhockeyn och jag fick intrycket av att jag kommer till en väldigt professionell organisation.
– Just nu studerar jag rättsmedicin vid Hamline University i USA och är väldigt tacksam för att mina lärare stöttar min idrottsliga karriär och har gett mig möjligheten att ta en paus i studierna för att kunna flytta och spela ishockey i Sverige.
– Det är jämnt mellan lagen i toppen av Riksserien och allt kan hända i ett slutspel. Men det är inget tvekan om att jag kommer till Luleå för att vinna mästerskapet tillsammans med mina nya lagkamrater.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *