• Publicerat 11 januari, 2016
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Jessica Adolfsson.Foto: Ronnie Rönnkvist

Det svenska damjuniorlandslaget lyckades inte bättre än herrarna gjorde förra veckan. I JVM-mötet med Finland i pågående U18-VM blev det förlust mot finskorna med 3-1. Trots det är Sverige klart för kvartsfinal mot Ryssland eller Tjeckien.

Efter två storsegrar mot Schweiz och Frankrike jagade Sverige en tredje raka seger i U18-VM-mötet med Finland. Men trots att svenskorna tog tre raka segrar mot finskorna i träningsmatcherna i Örebro innan jul tog det stopp i kväll.

Ett mer effektivt och disciplinerat finskt lag vann med 3-1 efter att ha fått två mål från sin stjärnspelare Petra Nieminen. Brynäs back Jessica Adolfsson kvitterade Nieminens ledningsmål från den första perioden 7.44 in i mittenronden, men trots ett svenskt spelövertag i den andra perioden lämnade man den i underläge efter att backen Aino Karppinen återgett Finland initiativet med sitt 2-1-mål.

Tack vare bättre målskillnad i de inbördes mötena mellan Sverige, Finland och Schweiz, som slog Frankrike med 6-0 i kväll, slutar de svenska tjejerna etta i grupp B och ställs i morgondagens kvartsfinal mot antingen Ryssland eller Tjeckien, beroende på vilket av lagen som förlorar kvällens drabbning nationerna emellan.

Kanada och USA, som möts i natt, är redan direktkvalificerade för semifinal efter att ha krossat ryskorna och tjeckiskorna i grupp A.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *