• Publicerat 11 januari, 2016
  • Skrivet av Ola Winther
  • 0 Kommentarer
Veckans Lag

Veckans Lag är tillbaka. Likt spelarna har uttagningen tagit ledigt över jul, men nu är vi redo med den första upplagan för 2016. En upplaga som baserar sig på de matcher som hittills avgjorts under det nya året.

Erik Hanses, Skellefteå
Stod för en av säsongens bästa målvaktsinsatser när han nollade Modo på bortais. För en gångs skull var nämligen Skellefteå pressat, men med en rad högkaratiga parader höll Hanses Ö-vikslaget stången. Stoppade totalt 35 skott i matchen och hade säkerligen kunnat vara förstamålvakt i flera SHL-lag.

Andreas Englund, Djurgården
JVM-kaptenen har främst gjort sig känd som en defensiv klippa genom karriären, men lät också offensiven tala veckan som gick. Stod för en av säsongens mest oväntade poängexplosioner när han sänkte Rögle med ett mål och två assist, samtidigt som han fortsatte att spela med pondus framför den egna kassen.

Henrik Tömmernes, Frölunda (2)
Långa stunder är det ren hockeypoesi när man får se serieledarnas toppback spela. Värmlänningen har en sådan kyla med pucken att det nästan är löjligt och styr Frölundas powerplay på ett föredömligt sätt. Såg med två poäng till att sänka moderklubben Färjestad i Löfbergs Arena i lördags.

Richard Gynge, Växjö (3)
Ligans hetaste målskytt visar inga tecken på att sakta ner. Sänkte HV71 med två mål i Smålandsderbyt i tisdags och följde upp det med att pricka in Växjös enda mål i förlusten mot Linköping. Framstår nu som huvudfavorit att plocka hem skytteligatiteln den här säsongen.

Robin Alvarez, Djurgården
Gör ofta ett fantastiskt jobb i det tysta, men fick den gångna veckan också bra offensiv utdelning för sitt slit. Det matchvinnande målet mot Rögle följdes upp av två assist mot Örebro och slitvargen gick verkligen i bräschen för stockholmarna. Är viktigare än många tror i Djurgårdens lagbygge.

Filip Sandberg, HV71
Den förre JVM-forwarden går mot sitt stora genombrott i SHL. Efter att han tidigare samlat på sig 18 poäng som bäst under en säsong är han nu redan uppe i 14 i år. Detta efter att han skjutit två mål i derbyt mot Växjö, och sedan legat bakom vändningen mot Luleå med en urläcker assist, under veckan som gick.

Veckans

…premiärmålskytt #1: Emil Eriksson behövde inte ens ha två minuter på sig för att skjuta sitt första SHL-mål i sin första SHL-match. 19-åringen fortsatte sedan att ta för sig och kunde med lite tur hittat nätet vid fler tillfällen i mötet med Djurgården. Örebro-talangen är onekligen en spelare man bör lägga på minnet inför framtiden.

…premiärmålskytt #2: Först var det Eriksson – sedan tog det bara några timmar innan Rögle-talangen Ludvig Elvenes också skjutit sitt första SHL-mål. Det är fantastiskt roligt att vi vecka efter vecka får fortsätta uppleva den goda återväxten i svensk hockey.

…genomklappning: Fullt hus i en grundseriematch i Karlstad för första gången sedan 2013 – då föll Färjestad ihop som ett korthus framför hemmafansen. 6-0-förlusten mot Frölunda var den största värmlänningarna drabbats av på hemmais på 15 år och i ärlighetens namn kunde siffrorna varit större också. Så som värmlänningarna uppträdde under matchens avslutande två perioder var det inte mer än rätt att de bad fansen om ursäkt efteråt. Vill de ha någon publik på matcherna framöver gör också FBK-spelarna bäst i att rycka upp sig illa kvickt.

…antiklimax: Järnkaminernas dag, fullt på läktarna och en mäktig stämning. Då bjöd Djurgården på säsongens sämsta öppningsperiod, vilket resulterade i en förlust mot Örebro. Man kan lugnt konstatera att det inte blev den fest som hemmafansen hade hoppats på.

…nära skjuter ingen hare: Två nya hemmamatcher – två nya förluster. Karlskrona har nu 14 raka nederlag hemma i Blekinge den här säsongen och stackars Pelle Hånberg gör vad han kan för att hålla humöret uppe. KHK stod ändå upp bra spelmässigt mot både Färjestad och Rögle, så kan de bara bygga vidare på detta kanske det finns anledning för KHK-fansen att se positivt på framtiden trots allt.

…karma is a bitch: Det vore väl fel att säga att Modo förtjänade segern i Scandinavium, efter att man förlorat skottstatistiken med 37-14. Med tanke på karma var det kanske därför ingen överraskning att man tre dagar senare gick på pumpen mot Skellefteå, efter att man själv varit det spelförande laget. Tur och otur jämnar ut sig i längden brukar många säga och det fick vi ett praktexempel på här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *