Vancouver

VIDEO: Daniel Sedin på rekordhöjder — då startar jättebråket: ”Korsade gränsen”

ANNONS

Daniel Sedin sköt NHL-karriärens 346:e mål och tangerade därmed Markus Näslunds klubbrekord för Vancouver. Men det var jättebråket som drogs i gång efter Sedins övertidsavgörande som blev det stora samtalsämnet efter Vancouver Canucks 3-2-seger mot Florida Panthers.
— Det var en person i deras bås som korsade gränsen, säger Henrik Sedin.

Exakt vad det var som hände efter Daniel Sedins 3-2-mål tidigt på morgonen är oklart. Men vad som borde ha blivit ett stort firande för en spelare som just hade tangerat klubbrekordet för flest antal mål i Vancouver Canucks historia förvandlades till ett jättebråk som hade kunnat spåra ur totalt.

Efter målet åkte Canucks buse Derek Dorsett fram till Florida Panthers bås och puttade till reservmålvakten Al Montoya. Det skapade genast irritation och plötsligt samlades alla spelare vid Panthers bås med smockan hängandes i luften. Argast av alla tycktes Panthers coach Gerard Gallant vara. Han skrek och gestikulerade vilt medan spelarna på båda sidorna knuffade varandra fram och tillbaka.

Enligt flera av Canucks spelare var det något som skreks från Florida Panthers bås i samband med Daniel Sedins segermål som skapade den ursprungliga irritation. Exakt vad det var eller vem som sade det har inte bekräftats, men det ska ha varit riktat mot tvillingarna Sedin, något som Henrik Sedin bekräftade efter matchen.
— Det var en person i deras bås som korsade gränsen. Han vet själv vem han var och vad det var han sa, säger lagkaptenen enligt Sportsnet.

Vad gäller Panthers coach Gerard Gallants uppträdande kom aldrig någon kommentar från hans sida efter matchen. Han hade nämligen satt sig på ett plan till Prince Edward’s Island i östra Kanada kort efter slutsignalen för att bege sig hem och närvara vid sin mors begravning, rapporterar George Richards på Miami Herald. Gallant kommer inte att finnas i lagets bås i samband med nästa bortamatch mot Calgary Flames. I stället blir det hans assisterande coach Mike Kelly som leder laget då.

För Florida innebar förlusten att lagets tolv matcher långa segersvit tog slut. Laget hade en 2-0-ledning efter första perioden, men Daniel Sedin reducerade i den andra perioden innan rookien Jake Virtanen, i sin andra match efter sitt misslyckade JVM-äventyr, kvitterade i den tredje perioden. I förlängningen blev Jaromír Jágr något av en syndabock när han drog på sig den utvisning som avgjorde matchen. I spel fyra mot tre pricksköt Daniel Sedin sitt andra mål i matchen och 19:e totalt den här säsongen.

Sedin, som sköt 20 mål på hela förra säsongen, behöver därmed ett mål till för att bli Canucks bäste målskytt genom alla tider. Tidigare lagkaptenen Markus Näslund sköt 346 mål under sina år i klubben.

Vancouver – Florida 3-2 (0-2, 1-0, 1-0, 1-0)
Vancouver:
Daniel Sedin 2 (19) (Henrik Sedin 2, Alexander Edler), Jake Virtanen (2).
Florida: Jussi Jokinen (8), Jonathan Huberdeau (7).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL