Vita HästenFoto: Bildbyrån

Vita Hästen hade inga som helst problem med att besegra Leksand på hemmaplan med 3-1. Man vann med 3-1 och gästernas enda mål kom först med 52 sekunder kvar, när Axel Brage berövades chansen att hålla nollan för andra gången på kort tid.

Erik Olsson, nyförvärvet från Mariestad inför säsongen, blev den stora offensiva matchvinnaren med att göra både 1-0 och 2-0 med sina femte och sjätte mål för säsongen.

Matchen var av viktig karaktär runt strecket som leder till playoff där det skiljde tre poäng mellan lagen till Vita Hästens fördel. Nu är Leksand kvar på sin åttonde och sista playoff plats, med bara två poäng ner till Pantern som har en match mindre spelad.
Vita Hästen å sin sida har åtta poäng ner till Pantern och är femma med bara en poäng upp till Oskarshamn på tredje plats.