Victor Rollin Carlsson.
Nyheter

Jättebössan satte spiken i kistan när Almtuna tog tredje raka

Almtuna tog i kväll hem sin tredje raka seger i Hockeyallsvenskan, efter att man slagit Björklöven på hemmaplan med 4-2. Trepoängaren innebär att Uppsalalaget nu har sex poäng ner till Pantern närmast under play off-strecket, men med två matcher fler spelade.

Man hade en relativt stabil 3-0-ledning efter bara ett par minuter i den andra perioden, men när Felix Maegaard Scheel reducerade sex minuter in i slutakten såg det ut att kunna bli lite spännande. Men Almtuna höll ifrån sig Björklöven bra, och med bara två minuter kvar att spela satte man spiken i kistan med en riktig kanon.

På en riktigt snygg backhandframspelning från Sebastian Selin, som släppte pucken bakåt utan att ens titta, tog Victor Rollin-Carlsson den stora bössan och tryckte in ett stenhårt slagskott i nättaket bakom Kevin Lindskoug. Att Stefan Andersson sedan gjorde ett tröstmål med tolv sekunder kvar att spela gjorde inte så mycket för Almtuna.

Björklöven missade i och med förlusten sin chans att öppna upp en större ledning till Asplöven under kvalstrecket. På lördag möts just de båda lagen, och Haparandalaget har då möjligheten att minska gapet till fyra poäng.