Niklas Johansson.Foto: Bildbyrån/Andreas L Eriksson

Det var oerhört viktiga poäng som stod på spel i den Hockeyallsvenska toppstriden när Oskarshamn gästade Tingsryd för en match mellan de två småländska topplagen. Vid seger hade Oskarshamn möjligheten att minska avståndet till serieledaren till tio poäng.

Men i stället blev det Tingsryd som tog tre blytunga poäng efter en 2-1-seger. Som så många gånger förut var det effektiviteten som var Tingsryds vapen, då man lyckades ta hem en seger trots att man bara fick i väg 14 skott på mål i matchen. Markus Persson blev Tingsryds stora hjälte, då han sköt det matchavgörande 2-1-målet dryga fyra minuter in i den tredje perioden. Därförinnan hade Victor Löfstedt gett Oskarshamn ledningen i mittakten, bara för att se den kvitteras av Niklas Johansson dryga fyra minuter senare.

Segern innebär att Tingsryd nu har 16 poäng ner till Oskarshamn, och 15 till Vita Hästen som ligger närmast under strecket. Allt mer talar för att skrällnykomlingen går mot den Hockeyallsvenska finalen, där ettan och tvåan i serien möts över bäst av fem för möjligheten att möta SHL-jumbon i en kvalserie.