Joel Lundqvist jublar efter att ha satt personligt rekord för mål under en SHL-säsong.
SHL

Lundqvist satte personligt målrekord när Frölunda tog revansch på Rögle: ”Det är fantastiskt kul”

ANNONS

När Joel Lundqvist satte 5-2 i matchen mot Rögle var det inte bara en sen spik i kistan. Det var också hans artonde mål för säsongen, ett personligt rekord för 33-åringen. Hans tidigare rekord var tretton år gammalt, från säsongen 2002/03.
– Man trodde på hösten när man gjorde sitt sista när man gjorde sjunde eller åttonde. Nu är det 18, så det är bara att njuta, säger han till C More. 

Det var ett revanschsuget Frölunda som kom till spel i dagens back to back-retur mot Rögle. Efter gårdagens 6-3-förlust var tre poäng allt som gällde för Göteborgarna.

Och tre poäng tog man också, men det satt rätt hårt inne. Trots 4-0-ledning efter två perioder var det stundtals Rögle som förde spelet, och började knapra in på ledningen till 4-2. Då klev Joel Lundqvist fram och satte ett distinkt direktskott i nättaket, vilket var hans artonde mål för säsongen och innebar 5-2. Sebastian Stålberg fastställde slutresultatet till 6-2 strax därefter.

Det artonde målet för Lundqvist är ett personligt rekord för honom på en SHL-säsong, trots att det fortfarande är 18 matcher kvar att spela. Den tidigare noteringen på 17 var från säsongen 2002/03.
– Det är fantastiskt kul, måste jag säga. Man trodde på hösten när man gjorde sitt sista när man gjorde sjunde eller åttonde. Nu är det 18, så det är bara att njuta, säger Frölundakaptenen till C More efter matchen.

Lundqvist hyllar framför allt kedjekamraten Ryan Lasch för säsongens målsuccé.
– Ryan är en stor del av det som hittar mycket passningar. Jag kan röra mig mycket mer framför mål än jag gjort tidigare, det blir kanske ett annat spel än jag varit van vid.

Anders Eldebrink var stolt över sitt lags insats trots förlusten. Han tyckte att man visade att man klarar av att hänga med riktigt bra lag.
– Jag tycker att vi förde spelet, mot ett av Europas bästa lag, det är inte så dåligt, säger han till C More.
– Efter 4-0 kommer vi ut med stolthet och ligger på och har mycket chanser. Vi kommer upp till 4-2, sen blir det naturligt att man öppnar upp sig och så blir det 5-2 och 6-2. Jag tycker att killarna jobbar på, de försöker.

Frölunda tog i och med segern tillbaka serieledningen från Skellefteå, efter att man förlorat den under gårdagen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 april
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games