• Publicerat 19 januari, 2016
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Malte Strömwall. Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

AIK:s forward Malte Strömwall blev på tisdagskvällen den andra spelaren i Hockeyallsvenskan att nå 20 mål den här säsongen. Forwarden, som var så het tidigt på säsongen, sköt 2-0-målet i 4-0-segern mot IK Oskarshamn på bortais. Det ger honom 34 poäng på 39 matcher den här säsongen. Först till 20 mål blev en spelare i just Oskarshamn, amerikanen Mitch Wahl.

AIK fick även mål och assist från Daniel Olsson Trkulja och Michael Lindqvist samt en fullträff från juniorbacken Jonathan Léman. I målet stoppade Gustaf Lindvall 33 skott och höll nollan för tredje gången den här säsongen. 24-åringen har ligans bästa räddningsprocent på 93,66.

I och med trepoängaren är AIK bara en poäng efter serieledande Tingsryd och har ett försprång på hela tolv poäng till tabelltrean Bik Karlskoga. IK Oskarshamn är femma i tabellen, 15 poäng efter AIK.