• Publicerat 19 januari, 2016
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Jonas Brodin.Foto: David Berding/Icon Sportswire

Vi närmar oss trade deadline med raska steg och därmed ökar också antalet trejdrykten i volym. Bland de svenska spelare som nämns i allt fler rykten tycks Minnesota Wilds back Jonas Brodin vara en av frontkandidaterna till att byta klubb innan transferstoppet i NHL.

Efter en mycket lovande start på NHL-karriären har Jonas Brodin enligt bedömare tagit steg bakåt det senaste året. Coachen Mike Yeo har även minskat hans speltid den här säsongen. Efter att ha snittat över 24 minuter per match förra säsongen snittar Brodin dryga 20 den här säsongen. De senaste matcherna har han dessutom legat en bra bit under 20 minuter och fått minimalt med speltid i special teams.

Ett av ryktena som flyter omkring i Nordamerika just nu är att Minnesota kan vara på väg att skeppa Brodin till Edmonton Oilers, där kompisen Oscar Klefbom spelar, i en deal som ser 2011 års draftetta Ryan Nugent-Hopkins gå i motsatt riktning.

Enligt Mark Spector på Sportsnet är Edmonton Oilers villiga att släppa Nugent-Hopkins nu när tysken Leon Draisiatl är på väg mot ett genombrott samtidigt som skadade Connor McDavid, fjolårets draftetta, går en spännande framtid till mötes. Nugent-Hopkins skadades dock efter att ha täckt ett skott i nattens möte med Florida Panthers och enligt coachen Todd McLellan kommer han att bli borta länge, något som givetvis påverkar klubbens möjligheter att trejda honom.

Ett annat rykte som innefattar Jonas Brodin placerar den svenske backen i Tampa Bay Lightning, dit han skulle skickas som en del i ett paket som ser det missnöjda superlöftet Jonathan Drouin gå till Minnesota. Wild uppges vara en av klubbarna som är på jakt efter Drouin. Montréal Canadiens och St. Louis Blues är två andra klubbar som visat störst intresse.

Trade deadline infaller den 29 februari i år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *