TVÅ ARTISTER. Vladimir Tarasenko och Jevgenij Malkin bjöd på uppvisning i natt,
St. Louis

Två ryska konstmål – inom loppet av 78 sekunder. Publiken i St. Louis fick se två riktigt vackra mål i den andra perioden av nattens drabbning mellan hemmalaget Blues och Pittsburgh Penguins.

Jevgenij Malkin inledde uppvisningen med att göra 2-1 till Pittsburgh. Framspelad av Carl Hagelin får han den rutinerade Bluesbacken Jay Bouwmeester att se ut som en kon när han enkelt slinker förbi och lyfter in pucken bakom Brian Elliott. Poängen var Hagelins första efter helgens trejd från Anaheim Ducks.

Malkins landsman Vladimir Tarasenko ville inte vara sämre. Bara en minut och 18 sekunder efter showen som gav Pittsburgh ledningen svarade St. Louis ryske stjärna för ett minst lika snyggt mål, som på sätt och vis vara en spegelvänd kopia av Malkins fullträff. I det här fallet är det Penguins back Ben Lovejoy som blir förnedrade av den hale Tarasenkos teknik och förmåga att skydda pucken.

St. Louis vann slutligen matchen med 5-2 efter att Paul Stastny blivit stor matchvinnare. Amerikanen svarade för ett mål och tre assist och stal rampljuset från både Malkin och Tarasenko. Alexander Steen hade en produktiv match även han med både mål och assist.

St. Louis – Pittsburgh 5-2 (1-1, 1-1, 3-0)