ILSKET SLUT. Oliver Ekman Larsson bråkade med både Rasmus Ristolainen och Zach Bogosian (bilden) efter slutsignalen.
Nyheter

VIDEO: Slutsignalen ljuder — då ryker Ekman Larsson ihop med JVM-hjälten: ”Jag älskar det”

ANNONS

Nattens möte mellan Arizona Coyotes och Buffalo Sabres var en stillsam affär — till det att slutsignalen gick. Matchen avslutades nämligen med ett jättebråk där bland annat Oliver Ekman Larsson hamnade i centrum då han rök ihop med finske JVM-hjälten från 2014, Rasmus Ristolainen.
— Jag älskar det, för det är ett tecken på att vi är ett tajt lag, säger Ristolainen till Buffalo News efter lagets 2-1-seger.

14 utvisningsminuter fördelade över 60 minuters spel. Det var en lugn och ganska händelsefattig match i Glendale när Buffalo Sabres besökte Arizona Coyotes i Gila River Arena i natt. I alla fall tills slutsignalen gick.

För i samband med att spelarna skulle lämna isen hettade det till ordentligt. Coyotes lagkapten Shane Doan ledsnade på Sabres finske back Rasmus Ristolainen och innan domarna visste ordet av hade känslorna kokat över.

Mitt i smeten hamnade Oliver Ekman Larsson, som först rök ihop med Ristolainen för att därefter få hans backkollega Zach Bogosian över sig. Bogosian som även hann med att dela ut flera slag mot Coyotes rookieforward Anthony Duclair när storbråket utbröt.

Totalt delades det ut 61 utvisningsminuter i efterhand. Oliver Ekman Larsson fick tio av dessa då han tilldelades en misconduct. Bogosian fick 17 efter att slutligen ha blivit tilldelad en misconduct.
— Det är en kamp därute och ibland händer sådant här. Jag älskar det, för det är ett tecken på att vi är ett tajt lag, säger Rasmus Ristolainen till Buffalo News.
— Alla står upp för varandra och vi backar aldrig.

Buffalo vann matchen med 2-1 efter att rookien Jack Eichel svarat för både mål och assist. Lagets svenske utespelare Johan Larsson spelade närmare en kvart medan Robin Lehner fick se Chad Johnson svara för ytterligare en stark insats mellan stolparna och ta sin andra raka vinst efter att ha motat 26 av 27 skott.

I Arizona stod Klas Dahlbeck utanför laget medan Ekman Larsson i vanlig ordning hade överlägset mest speltid, 28.57, bland utespelarna.

Arizona – Buffalo 1-2 (0-0, 0-2, 1-0)
Arizona:
Antoine Vermette (7).
Buffalo: Jack Eichel (14), Jamie McGinn (10).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games