• Publicerat 20 januari, 2016
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
John Nyberg.Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

IK Oskarshamn tvingades släppa ifrån sig backen John Nyberg efter gårdagens allsvenska 0-4-förlust mot AIK. Lånet har återvänt till Frölunda för att förstärka lagets skadedrabbade backuppsättning inför morgondagens möte med Brynäs i SHL.

I Nybergs frånvaro plockar IKO in en annan Frölundaback inför matchen mot Vita Hästen på fredag.
– Vi får in Alexander Younan från Frölunda. Vi testar honom mot Vita Hästen och sedan tar vi det därifrån. Det enda som är klart nu är att Nyberg är i Frölunda den här veckan och sedan ska han tillbaka till oss så snart som möjligt, säger IKO:s sportchef Roger Jönsson till Barometern.

Younan har tio poäng (3+7) på 22 matcher för Frölundas J20-lag den här säsongen, ett lag han även är kapten för. Han har även hunnit med att bli utlånad i fyra matcher till fredagens allsvenska motståndare, Vita Hästen. Där bidrog han med ett mål.