Jonathan Drouin.
Tampa Bay

Begärde att få bli trejdad — nu stängs löftet av: ”Finns ingen anledning att spela”

ANNONS

I natt skulle Jonathan Drouin ha spelat AHL-match med Syracuse Crunch mot Toronto Marlies. Drafttrean från 2013, som har bett Tampa Bay Lightning om att få bli trejdad, uteblev dock från matchen och har nu stängts av utan lön.
— Det finns ingen anledningen för Jonathan att spela för Tampa Bay Lightnings organisation på något sätt, skriver Drouins agent Allan Walsh i ett pressmeddelande.

Redan i november bad Jonathan Drouins agent Allan Walsh Tampa Bay Lightnings klubbledning om en trejd åt sin klient. Detta förblev okänt till dess att Walsh gick ut med ett pressmeddelande härom veckan där han förklarade att 20-åringen ville komma bort från klubben som draftade honom som tredje spelare 2013.

Drouin har spelat i Lightnings farmarlag Syracuse Crunch i AHL de senaste veckorna i väntan på att bli trejdad. Men när laget i natt skulle möta Toronto Marlies gav han lagkamraterna beskedet att han inte tänkte spela matchen. Anledningen till det ska vara att han var rädd för att skada sig och på så vis förstöra möjligheterna till en trejd. Klubben valde omedelbart att stänga av forwarden utan lön för kontraktsbrott.

I ett pressmeddelande skriver Allan Walsh:
”Vi föreslog för Tampa att Jonathan inte skulle spela de kommande AHL-matcherna, utan i stället fortsätta träna med laget för att undvika en potentiell skada som skulle kunna förhindra en trejd. Olyckligt nog gick inte Tampa Bay Lightning med på denna rimliga förfrågan. Jonathan var dock inte villig att ta den här risken.”

Walsh avslutar pressmeddelande med att skriva att det av allt att döma inte blir mer spel för Drouin i Lightning eller dess farmarlag över huvud taget.
”I ljuset av den senaste utvecklingen är det klart att det ligger i båda sidors intresse att Tampa Bay Lightning trejdar Jonathan då det inte finns någon anledning för Jonathan att spela för Tampa Bay Lightnings organisation på något sätt. Vi kommer inte att ha någon vidare kommentar i ärendet medan vi inväntar att Tampa Bay Lightning gör klart en trejd som involverar Jonathan.”

Lightnings general manager Steve Yzerman har tidigare sagt att man jobbar på att genomföra en trejd så snabbt som möjligt, men att man inte kommer att göra det om man inte får till stånd en affär som gör laget bättre.

Flera NHL-klubbar har ryktats ha ett stort intresse för Jonathan Drouin, inte minst St. Louis, Montréal och Minnesota.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games