TimråFoto: Bildbyrån/Pär Olert

Timrå tog en viktig seger i botten av HockeyAllsvenskan, när Leksand slogs tillbaka med 3-2. Därmed skapade man sig ett nödvändigt utrymme ned till jagande Asplöve, i kampen om att säkra en allsvensk plats även till nästa säsong.

Niklas Tikkinen sköt Timrå till ledning, men två snabba mål från Martin Karlsson och Tommi Paakkolanvaara vände på steken för Leksands del. Victor Ejdsells 2-2-mål tog sen matchen till förlängning, och väl där avgjorde Johan Johnsson för Timrås del.

Timrå har nu fem poäng ned till Asplöven, som i skrivande stund har två matcher mindre spelade. Leksand är sjua, med sex poäng ned till nian Mora, som i sin tur har spelat en match mindre.

Mora imponerade dock idag, när man vann med 5-4 efter förlängning i bortamatchen mot tabelltrean Bik Karlskoga. I övrigt besegrade jumbon Sundsvall mittenlaget Pantern med 3-2. Därmed har Pantern nu sex poäng upp till en topp åtta-placering.