Carl Söderberg.
Nyheter

VIDEO: Se World Cup-jagande svenskens solomål – gör bort poängkungen

ANNONS

Han är en av NHL:s hetaste svenskar, och nu höjs allt fler röster för att Carl Söderberg ska få komma tillbaka till Tre Kronor igen. I natt bjöd han på ett läckert solomål i boxplay, efter att ha fintat bort poängkungen Jamie Benn.
– Vi möter ett av de bästa powerplayen i ligan, och gör två boxplay-mål, summerar coachen Patrick Roy.

Det är bara ett par månader kvar nu, innan Rikard Grönborg ska ta ut de första 14 namnen som ska representera Tre Kronor i World Cup nästa höst. Några namn är förstås redan givna, och i synnerhet centerpositionen är omgiven av hård konkurrens.

Henrik Sedin och Nicklas Bäckström är förstås givna, precis som Henrik Zetterberg. Vem som ska ta den fjärde centerpositionen är desto mer oklart. Där finns spelare som Mika Zibanejad, Mikael Backlund, Elias Lindholm och såklart Carl Söderberg. Söderberg var redan inför nattens match mot Dallas en av NHL:s mest formstarka svenskar, med sju poäng på sina åtta senaste matcher. Och formkurvan fortsätter peka stadigt uppåt för 30-åringen.

I natt bjöd han på ett riktigt tjusigt solomål – i boxplay. Svensken plockade ned pucken med handen, och gjorde bort förra säsongens poängkung Jamie Benn totalt, innan han sköt 1-0 bakom Antti Niemi i Dallas kasse. Det var hans tionde mål, och totalt 34:e poäng på 50 matcher under säsongen.

Carl Söderberg var inte enda svensk att göra mål i boxplay i matchen. Också Gabriel Landeskog slog till i spelformen, efter slarv av landsmannen John Klingberg.
– Jag lyckades peta bort pucken från Klingberg, och såg att jag helt plötsligt var ensam med målvakten. Jag hade redan bestämt mig vad jag skulle göra för att överlista Niemi, sa lagkaptenen.

Klingberg tog på sig baklängesmålet helt och fullt när man mötte journalisterna efter matchen.
– Det är ett tufft mål att åka på. Jag måste kunna hålla kvar pucken i offensiv zon där. Jag tror pucken träffar min axel, och sen får de ett friläge på grund av det.

Colorado var totalt utspelade, och förlorade skotten med 43-15. Trots det vann man med 3-1, tack vare de två boxplay-målen.
– Vi gör två mål i boxplay, och det ändrade momentumet för matchen. Vi möter ett av ligans bästa powerplay, så det kunde ha gett dem ett momentum i stället eftersom de kan göra en hel del mål i powerplay, summerar coachen Patrick Roy.

Utöver svenskarna gjorde Mikhail Grigorenko ett mål för Colorado. Det var dock hans landsman Simeon Varlamov som tog rollen som matchvinnare, med sina 42 räddningar.
– Han är vår bästa spelare, och han spelade verkligen som det i kväll. Det spelar ingen roll hur många skott han får på sig, utan han har hela tiden en sorts lugn aura runt sig, berömmer Landeskog.

Jason Demers sköt Dallas enda mål i förlusten.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL