Ilari Filppula.Foto: All Over Press

Modo släppte Maxim Lapierre som stack till Lugano. Överflödig där blev landslagsfinnen Ilari Filppula, som nu är klar för Modo för den här och nästa säsong.
– Filppula är en erfaren spelare som bevisligen kunnat göra poäng i flera olika omgivningar samt ligor. Vi hoppas att han kan vara en kreativ kraft som kan hjälpa oss i det offensiva spelet, säger general managern Per Svartvadet.

Modo har landat ett bra offensivt kort inför avslutningen av säsongen. Efter att man släppt Maxim Lapierre som hamnade i Lugano, hyr man nu Ilari Filppula från samma klubb och har dessutom skrivit kontrakt med honom över nästa säsong.

Den 34-årige centern har spelat i finska landslaget under den här säsongen, men har haft en tuff säsong i Lugano där han haft svårt att ta plats bland de fyra utlänningar som får spela matcherna.
Det har bara blivit 26 matcher under säsongen, men med sju mål och elva assist.
– Filppula är en erfaren spelare som bevisligen kunnat göra poäng i flera olika omgivningar samt ligor. Vi hoppas att han kan vara en kreativ kraft som kan hjälpa oss i det offensiva spelet, säger general managern Per Svartvadet i ett pressmeddelande.

Filppula, som är äldre bror till Valtteri i Tampa, slog igenom vid ganska hög ålder i TPS när han var 28 och sköt 49 poäng och fick NHL-kontrakt med Detroit, men spelade bara i farmarlaget Grand Rapids där han också var en flitig poängplockare innan han återvände till Finland för spel i Jokerit.

Sedan 2013 har han spelat utanför Finlands gränser igen. Först en säsong i CSKA och därefter har han spelat i Lugano.

2010 blev han finsk mästare med TPS och säsongen 12/13 kom han på sjätte plats i finska ligans poängliga. Den vanns av Juha-Pekka Haataja, som Modo värvade i ett liknande läge förra säsongen och också skrev kontrakt med för efterföljande säsong.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *