• Publicerat 27 januari, 2016
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Jonathan Granström.Foto: Bildbyrån/Peter Skaugvold

15 raka utan mål. Då passade Jonathan Granström inte bara på att få ett stopp på sin frustrerande måltorka — han såg även till att skjuta Luleå till en ny trepoängare när Örebro gästade Norrbotten.
— I början gick allt in, sedan blev det torka, säger Granström till C More om sin säsong.

Jonathan Granström sitter på ett utgående kontrakt med Luleå och det är högst oklart om det blir en fortsättning i klubben efter två säsonger i Norrbotten. Om ovissheten har påverkat centern, som fyller 30 år i mars, är oklart, men produktiviteten har i alla fall inte varit sig lik.

Inför mötet med Örebro i kväll hade Granström lämnat isen mållös i 15 raka matcher — trots att Luleå varit ligans hetaste lag under den senaste månaden. Nu kom dock utdelning och då gjorde den också Granström till matchvinnare.
— Det var riktigt skönt. I början gick allt in sedan blev torka, så det var riktigt skönt att få in den nu, säger han till C More.

Granström sköt det matchvinnande 4-2-målet i tredje perioden efter att Johan Harju norpat pucken och serverat den till masen, som ursprungligen kommer från Orsa men har fostrats i Mora IK:s regi.
— Vi har pratat om att stressa motstpndarna. Nu var det ett bra jobb av Harju som snor pucken där. Vi har gjort många mål efter hård forecheck sista tiden, säger Granström som har skjutit åtta av sina nio mål den här säsongen hemma i Coop Norrbotten Arena.
— Jag får tacka hemmapiubliken för det., vi har ett otroligt bra stöd och det hjälper.

Luleå, som befäste sin position som tabelltrea, fick två mål från Johan Forsberg och varsitt från Johan Harju och Brendan Mikkelson. Örebro, som ligger på tionde plats, fick sina mål från Libor Hudacek, Marko Anttila och Martin Johansson.