160128 Malmš Redhawks Andreas Thuresson jublar efter sitt 2-2 FŠrjestads mŒlvakt Justin Pogge deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Malmš Redhawks och FŠrjestad den 28 januari 2016 i Malmš. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166 …
SHL

Malmö tog poäng mot Färjestad – men gästerna fick sista skrattet

ANNONS

Malmö krigade starkt mot Färjestad på torsdagskvällen och lyckades resa sig från ett 0-2-underläge och få med sig poäng från matchen. Man gjorde till och med mål i numerärt överläge på vägen dit.
– Det var ett tag sen. Det var oerhört viktigt. Vi har ett bra powerplay, men vi har inte fått någon utdelning, säger Andreas Thuresson som gjorde Malmös båda mål i matchen.

Malmö tog poäng mot Färjestad hemma i en match som man dominerade inledningsvis, men aldrig fick hål på Justin Pogge i Färjestads mål och där det sedan var Sebastian Erixon som sköt 1-0 för Färjestad.
– Jag lägger ner en puck mot mål, den tar i deras backs bröst och de sticker upp och gör mål när de inte haft nånting alls. Det klart det är tufft, säger Andreas Thuresson till C More.

Malmö sköt 15 skott i första perioden, Pogge stoppade allt.
– Jag tycker vi får bra skott på mål, men vi måste få in mer trafik och vara heta på returerna. Vi måste få in några skitmål, men han bra räddningar också, men vi måste in och få returerna, säger Thuresson.

I andra perioden gick Färjestad fram till 2-0 genom Martin Røymark, norrmannens första mål efter 47 matchers måltorka.
Och därefter fick Malmö äntligen utdelning.

Thuresson reducerade till 1-2 bara minuten efter Røymarks mål och i slutet av perioden fick man till och med utdelning i numerärt överläge när Thuresson tryckte in 2-2 med ett skott från blå, hans tionde mål för säsongen.
– Det var ett tag sen. Det var oerhört viktigt. Vi har ett bra powerplay, men vi har inte fått någon utdelning.

Det var Färjestad som efter en mållös tredje period och förlängning som fick extrapoängen i straffläggningen. Linus Persson, det brukar vara så, blev den ende som förvaltade sin straff och blev matchvinnare tillsammans med Pogge.

Malmö fick chansen att spela fyra mot tre i förlängningen när Joakim Nygård åkte ut, men man fick inte till det.
– Vi ligger under med 2-0 och lyckas hitta en väg tillbaka. Det är jag jättenöjd med. Sen är det väl klart att man hade velat ha den där bonuspoängen i och med att vi hade powerplay, säger Malmötränaren Björn Hellkvist vars lag ändå fick en poäng extra upp till Modo under strecket och är sex poäng före efter Modos förlust mot Rögle.

Men det är inte något han vill fokusera alltför mycket på ännu.
– Det är så många matcher kvar så vi ska inte gå runt och fokusera på vad de andra lagen gör, utan vi ska bara spela våra matcher och ta så många poäng som möjligt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM
söndag 12 maj
12:20 Finland - Storbritannien VM
20:20 Sverige - Polen VM
måndag 13 maj
16:20 USA - Slovakien VM
tisdag 14 maj
20:20 Kanada - Österrike VM