William Nylander.Foto: Frank Jansky/Icon Sportswire

Det kommer troligen att bli NHL-debut för William Nylander den här säsongen. Åtminstone om Torontos general manager Lou Lamoriello får bestämma. Och det får han nog.
– Jag är säker på att ni får se William Nylander, precis som en del andra spelare, säger han till The Fan 590.

Torontos profilstarke general manager Lou Lamoriello gästade radioprogrammet The Fan 590 igår för att diskutera klubbens framtid den här säsongen.
Laget är ju inte direkt sannolikt att spela slutspel och många hoppas att få se William Nylander göra NHL-debut under avslutningen av säsongen.

Och enligt Lamoriello lär det också bli så.
– Jag är säker på att ni får se William Nylander, precis som en del andra spelare.

Toronto har haft som medveten strategi att låta Nylander – och flera av klubbens övriga stora talanger – husera i AHL under säsongen för att få helt enkelt utvecklas i ett vinnande lag och på sikt kunna ta sig in i Toronto som vinnare.
Toronto Marlies toppar också AHL i klar stil och det är inte omöjligt att man avslutar säsongen som Calder Cup-mästare.

Lamoriello utvecklar en annan del av varför man låtit Nylander, och kanske ytterligare spelare, stanna kvar nere i AHL trots att det funnits utrymme att plocka upp dem och låta testa sina NHL-vingar redan tidigare under säsongen.
– Jag har sett det genom åren, att spelare är i AHL och spelar extremt bra. Man kallar upp dem direkt, men de är inte mentalt redo för pressen som kommer med det.

Nylander, som snart är tillbaka i spel igen efter sin hjärnskakning, har briljerat i AHL under säsongen och gjort 14 mål och 20 assist på 27 matcher och ledde poängligan innan han lämnade för JVM-spel.

Så räkna med NHL-debut för Nylander under säsongen. Men räkna med att huvudmålet kommer vara att att vinna Calder Cup.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *