Bill Sweatt.Foto: Bildbyrån

Han lämnade klubben under uppmärksammade former i våras. I kväll sänkte Bill Sweatt Brynäs med en kylig strax, och sköt extrapoängen till nya klubben Luleå.

I våras uppdagades det att Bill Sweatt valt att inte utnyttja sitt optionsår i kontraktet med Brynäs, utan att han i stället skulle flytta till Luleå. På grund av en efterhängsen skada fick Sweatt inte möta sin nya klubb förrän igår, och då gick han poänglös av isen.

Det blev inga poäng under ordinarie speltid idag heller, men amerikanen blev trots det matchvinnare. Efter att 1-1 stått sig igenom såväl de 60 ordinarie minuterna som de fem extra gick matchen till straffar. Där sköt Sweatt det avgörande målet med ett mycket kyligt backhandavslut som överlistade Felix Sandström i Brynäs kasse.

Därmed fick Luleå med sig två poäng från dubbelmötet med Brynäs, medan dagens förlorande lag knep totalt fyra. Detta eftersom ”Bulan” Berglunds mannar vann gårdagens möte med 2-1 efter ordinarie tid.

Jacob Micflikier sköt Luleås mål, medan Ponthus Vesterholm blev Brynäs enda målskytt i 2-1-förlusten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *