Linköpings galna helg – följde upp förlust med att göra 21 mål på två matcher

Det har varit en hektisk hockeyhelg i Riksserien och idag väljer vi att presentera hur det gått i samtliga matcher i datumordning.

Fredag 29/1

HV 71 – Luleå 1-6
Michelle Karvinen svarade för två mål och var efter den matchen uppe i totalt 28 mål. Hon svarade även för en assist på Emma Nordins 0-1 mål.

Linköping – Modo 2-3
Ett resultat som måste se som en ganska stor skräll. LHC hade Florence Schelling tillbaka i kassen, men JVM-målvakten, Modos Emma Söderberg, vann målvaktskampen. Erika Grahm svarade för två av Modos mål och Pernilla Winberg två mål för Linköping. Ett Linköping som saknade Jennifer Wakefield som var på landslagsläger.

Lördag 30/1

HV 71 – Sundsvall 3-2
Delaney Middlebrook avgjorde för HV 71 med sitt 3-2 mål med drygt nio minuter kvar av sista perioden.

Linköping – Brynäs 10-1
Det är aldrig bra för serien när ett lag förlorar med så stora siffror som Brynäs gjorde mot Linköping. Dessutom tilläts Linköping att skjuta hela 68 skott mot Brynäs mål. Jennifer Wakefield, som var tillbaka i Linköping, svarade för två mål.

SDE Hockey – Leksand 1-2.
Iveta Koka och Felicia Karlsson gav Leksand en 2-0 ledning. Lili Pinter reducerade för SDE, men närmare än så kom inte Danderydslaget.

AIK – Luleå 4-5
AIK ledde länge i en mycket välspelad och dramatisk match, men genom mål av Lisa Ekberg och Rebecca Stenberg v
ände Luleå ett 4-3 underläge till vinst med 5-4. Luleås Michelle Karvinen svarade för två mål.

Djurgården – Modo 4-2
Djurgården, för dagen inhysta på Stora Mossens IP i Bromma, lyckades genom sitt 4-2 mål i tredje perioden av Hanna Olsson stänga en jämn match.

BB150311JL059

Söndag 31/1

Linköping – Sundsvall 11-2
LHC delade ut sin andra så kallade ”käftsmäll” på två dagar. 11-2 i mål och 68-19 talar sitt tydliga språk. Här pratar vi rejäl klasskillnad. Jennifer Wakefield svarade för fyra mål och har nu gjort totalt 30 mål på 13 matcher (!).

HV 71 – Brynäs 1-2
Storspel av Brynäs landslagsmålvakt Sara Grahn gav Brynäs tre poäng. Hanna Rylander matchvinnare med sitt 1-2 mål.

Djurgården – Modo 5-1
Med två mål från Andrea Dalen tog Djurgården viktiga poäng i toppstriden. Modos Erika Grahm gjorde gästernas mål, men skadades senare då hon har brutit ett ben i ena foten och blir borta resten av säsongen.

AIK – Luleå 3-2
Hemmalaget vann söndagens retur mot Luleå med 3-2. AIK:s specielle matchvinnare, Lisa Johansson, gjorde 3-2 14.14 in i tredje perioden.