Linköping.Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl

Det lär vänta ett antal värvningar till och från SHL-klubbarna inför den 15 februari, som är sista dagen för spelarövergångar. Men en av de klubbarna ser inte ut att bli Linköping. Så länge som ingenting oväntat inträffar så planerar man inte att ta in några nya spelare den här säsongen.
– Den allmänna inriktningen är att vi vill ändra så lite som möjligt. Oavsett vem som plockas in händer det saker i gruppen och det är inte säkert att det blir bra. Så långt det går vill vi bygga på den nuvarande truppen. Vi tror absolut att det är en framgångsfaktor, säger LHC:s klubbdirektör Anders Mäki till Corren.

Linköping har under en tid kämpat med sin ekonomi. Att inte panikvärva spelare under säsongen är därför en viktig faktor i att nå ett positivt ekonomiskt resultat.
– Så här års har inga klubbar några pengar kvar i sin driftsbudget för året. Ska du köpa in spelare eller byta tränare är det som att köpa en aktie på börsen. Du får göra en riskkalkyl och hoppas att den betalar sig. Det är inte alltid den gör det, säger Mäki.

One thought on “Inga förstärkningar att vänta för LHC: ”Vill ändra så lite som möjligt”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *