160211 Sveriges Johan Sundstršm (m) jublar efter 3-0 mŒlet under landskampen i ishockey mellan Sverige och Finland den 11 februari 2016 i …rebro. Foto: Johan Bernstršm / BILDBYRN / COP 119 …
Nyheter

Svensk seger mot Finland i Örebro: ”Finns mer att ta av”

Tre Kronor fortsätter att få bra i säsongens upplaga av Euro Hockey Tour och ökade ledningen i turneringen när man vann med 3-2 mot Finland i Örebro.
– Jag är nöjd med segern. Det är väl det som det går ut på. Men spelmässigt finns det mer att ta av, säger förbundskaptenen Pär Mårts.

Tre Kronor mötte Finland i den första av två Euro Hockey Tour-matcher lagen emellan under veckans andra hälft.
Man fick en smakstart på matchen när Martin Johansson spelade ren Nicklas Danielsson redan i första bytet.
– Martin gör ett bra jobb på sidan och chippar pucken. Jag har ingen som backcheckar på mig, så det är ett jättebra pass av honom, säger Danielsson till TV12.

Tre Kronor vann till slut med 3-2. De två andra svenska målen hade precisa framspelningar från Linus Klasen som gemensam nämnare.
Först frispelade han Niclas Burström till 2-0 i andra perioden och i början av tredje var det Johan Sundström som fick göra sitt första landslagsmål när han stötte in ett inspel från Klasen bakom debuterande finske målvakten Ville Husso.

Den svenska 3-0-ledningen krympte under tredje perioden. Finland reducerade till både 1-3 och 2-3, men kom aldrig närmare än de där två målen från Harri Pesonen och Mika Niemi även om Finland fick ett sent powerplay som gav ett visst tryck och tvingade Markus Svensson till en akrobatisk jätteräddning.

För svensk del innebar segern att man drar ifrån i Euro Hockey Tour. Med fem matcher kvar att spela toppar man tabellen fyra poäng före Finland och Tjeckien. Ett Tjeckien som vann på straffar mot Ryssland under torsdagskvällen.