Tre Kronor.
Nyheter

Team 17 föll mot Ryssland: ”Totalt sett en godkänd prestation”

Ryssland blev för svåra för det svenska U17-landslaget i inledningsmatchen av 5-nationersturneringen i amerikanska Plymouth. Men det var inte långt ifrån att man hade lyckats ta hem åtminstone en poäng.

Det avgörande 4-3-målet för rysk del kom med knappt en minut kvar att spela, med en svensk i utvisningsbåset. 5-3 kom sedan med målvakten Olle Eriksson Ek, till vardags i Färjestad, på bänken.
– En sur förlust i och med att det avgörs i penalty killing med en minut kvar. Inte tillräckligt mycket pulver kvar för kvittering när vi sedan tar ut målvakten. Totalt sett en godkänd prestation med en handfull debutanter, men det lilla extra krävs för att vinna. Raka ryggar och full laddning inför Finland i morgon, säger lagets huvudcoach Ulf Lundberg i ett pressmeddelande.

De svenska målen i matchen gjordes av Fabian Zetterlund och Jakob Ringsby, båda från Färjestad, samt HV71:s Max Wennlund. Leksandsbacken Tom Hedlund stod för två framspelningar.

Turneringen fortsätter för svensk del med match mot Finland i dag. Därefter väntar möten med USA på lördag och Tjeckien på söndag.

Ryssland-Sverige 5-3
(2-0, 1-3, 2-0)
Period ett: 09.17 1-0 Klim Kostin assist Iaroslav Alekseev, Aleksander Alexeev, 15.13 utv. 2 min Iaroslav Alekseev hooking, 17.32 2-0 Iaaroslav Alekseev assist Ivan Kozlov, 19.21 utv. 2 min Ivan Kozlov interference
Skott: 9-9
Period två: 01.40 utv. 2 min Victor Berglund holding, 03.45 utv. 2 min Fabian Zetterlund tripping, 05.14 utv. 2 min Mikhail Bitsadze hooking, 09.19 utv. 2 min Pavel Demin high sticking, 09.48 Klim Kostin tripping, 10.19 2-1 Fabian Zetterlund assist Tom Hedberg, Tobias Åhström i spel fem mot tre, 17.20 2-2 Jakob Ringsby assist Tom Hedberg, Jesper Emanuelsson, 17.29 utv. 2 min Ivan Kozlov roughing, 18.21 2-3 Max Wennlund assist Calle Ehrnberg, Olle Eriksson Ek, 19.23 3-3 Kirill Maximov, 19.59 utv. Sebastian Walfridsson hooking
Skott: 8-14
Period tre: 07.32 utv. 2min Ivan Muranov elbowing, 10.44 utv. 2 min Tobias Åhström hooking, 17.47 utv. 2 min Max Wennlund cross checking, 18.56 4-3 Dmitri Samorukov i spel fem mot fyra, 19.32 5-3 Mikhail Bitsadze assist Iaroslav Alekseev
Skott: 10-4. Totalt: 27-27
Utvisningar: Ryssland 7×2 min. Sverige 5×2 min

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL