• Publicerat 13 februari, 2016
  • Skrivet av Oliver Åbonde
  • 0 Kommentarer
Enligt Patrik Zackrissons (19) sambo ska Leksand varit i kontakt med landslagsspelaren.Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

Tre Kronor tog en övertygande 4-2-seger mot Finland på Hovet. Och allra mest övertygande var kanske de fem Skellefteåspelarna som fanns med på isen.
– Skellefteå, om jag får berömma dem, så klarar de den här miljön. Det är så de spelar på något sätt, det är hetta hela tiden. De håller upp hettan här, säger Pär Mårts till TV4

Ny match mot Finland – och ny seger för Tre Kronor. När de två ärkerivalerna möttes på Hovet i dag var det återigen Sverige som drog det längsta strået. Segersiffrorna skrevs till 4-2, och det hade man kanske framför allt Skellefteåspelarna i laget att tacka för.

Skellefteåkedjan med Martin Lundberg, John Norman och Patrik Zackrisson var isens bästa formation, och det fina spelet kröntes med två mål från Zackrisson – det ena snyggare än det andra.

Först tryckte han dit ett direktskott upp i nättaket fram till 2-0, och i början av andra perioden slog han till med matchens delikatess. Med en lång dragning rundade han finske backen Tuukka Mäntylä, innan han gick förbi Juha Metsola i kassen och tryckte in 3-0. Därefter var han bara en ribbträff ifrån ett hattrick.
– Jag får väl maximal utdelning mer eller mindre, jag var en ribbträff ifrån. Det hade varit häftigt att få göra hattrick, säger Zackrisson till TV4 efter matchen.
– Det var kul att spela där ute. Jag tycker att vår femma har bra snurr och får bra fart i spelet, så det var roligt.

Zackrisson hyllades efter matchen av Pär Mårts.
– Zacke tycker jag har tagit klivet upp. Farten har varit hans dilemma, som vi har pratat om. Målet, när han går runt och till och med kommer in framför också, jag tycker att det är fantastiskt kul för honom att göra också. Så han har ju växt under den här veckan, jättemycket, säger förbundskaptenen till TV4 efter matchen.

Och det var inte bara Zackrisson bland Skellefteåspelarna som skrev in sig i målprotokollet. Tim Heed var den som fastställde slutresultatet till 4-2 med sitt första mål i Tre Kronor-tröjan, och efter matchen hyllades Skellefteåspelarna kollektivt av Pär Mårts.
– Skellefteå, om jag får berömma dem, så klarar de den här miljön. Det är så de spelar på något sätt, det är hetta hela tiden. De håller upp hettan här, säger Mårts.
– Där tycker jag att även om Tim och Nisse (Niclas Burström) inte är de här stora spelarna så klarar de av hettan, så det är lite kul att se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *