Ylva Lindberg.Foto: Ronnie Rönnkvist

Ungdoms-OS är sedan några dagar igång i norska Lillehammer. Sverige deltar med sitt U16-landslag för tjejer, som har inlett turneringen med blandad framgång. En seger och en förlust, båda efter straffar, är skörden så här långt.

Svenskorna inledde turneringen med match mot Schweiz, där man förlorade med 2-1 efter straffar. Nya Djurgårdsforwarden Sofie Lundin gjorde 1-0, men Liza Ruedi kvitterade till 1-1. Noemi Ryhner avgjorde sedan för schweiziskorna i straffläggningen.
– Vi gör en bra match mot ett bra lag och gläds framför allt över spelet med egen puck de första två perioderna där vi kanske skulle avgjort matchen, säger huvudcoachen Ylva Lindberg till swehockey.se efter matchen och tillägger:
–  I sista perioden blir vi litet ängsliga och börjar transportera pucken för mycket vilket gör att vi släpper in Schweiz i matchen. Som helhet ett bra avstamp in i turneringen där jag tror att vi kommer bli bättre och bättre allt eftersom vi får fler matcher och träningar tillsammans. Laget sågs för första gången på bussen i tisdags så vi känner att det finns mycket utvecklingspotential. Jag är förstås inte nöjd med resultatet men tycker ändå att vi gör en bra prestation som lovar gott inför fortsättningen.

Under gårdagen vann Sverige den andra matchen i gruppspelet. För motståndet stod Slovakien. Trots skottövertaget 26-14 stod det ”bara” 1-1 efter 60 spelade minuter. I straffläggningen avgjorde sedan Wilma Carlsson för Sverige. Sveriges 1-0 mål gjordes för övrigt av Lina Ljungblom.
– Vi gör återigen två väldigt bra perioder vad gäller spelet med egen puck och skulle precis som i lördags avgjort matchen då, säger huvudcoachen Ylva Lindberg till swehockey.se.
– Men ishockey handlar som bekant om att göra mål och ännu så länge har vi inte riktigt fått utdelning på våra chanser. Vad jag känner är att det emellanåt blir litet mycket mellanmjölk i vårt agerande i avgörande situationer – spelarna blir lite försiktiga och vågar ännu inte riktigt kliva fram och vara dem vi vet de är. Det i sin tur gör att vi inte får den tur man i ishockey måste förtjäna genom att vinna de sista kamperna spelare mot spelare runt målen och i avgörande situationer. Förhoppningsvis kan vi under resten av tiden vi har tillsammans jobba bort osäkerheten och få fram den potential som finns i laget. Skönt med en vinst och nu laddar vi om för matchen mot Tjeckien på tisdagen.

Redan i eftermiddag spelar Sverige sin tredje match i turneringen då man ställs mot Tjeckien.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *