Emma Nordin.Foto: Ronnie Rönnkvist

Knäskadan som Luleås Emma Nordin ådrog sig i lördagens landskamp mot Finland är så pass allvarlig att hon missar resten av säsongen. Ett hårt slag både för guldjagande Luleå och Damkronorna.
– Det här känns verkligen skit, om man får säga det så, säger Nordin. 

Säsongen är över för Luleås stjärnforward Emma Nordin. Det var i en landskamp under förra veckan som den 24-åriga centern skadade sig.
– Det var en situation efter en tekning där jag blev stängd av en motståndare som träffade mig på knät samtidigt som skridskon fastnade i isen så att hela smällen och tyngden fördes över på mitt knä, berättar Emma Nordin för klubbens hemsida.

Emma genomgick under måndagen en magnetkameraundersökning nere i Stockholm genom landslagets försyn, och kommer under tisdagen att träffa Luleå Hockeys medicinska team som får titta på bilderna från undersökningen för att därefter påbörja en rehabiliteringsplan för henne.
– Det här känns verkligen skit, om man får säga det så. För egen del kände jag att jag var på väg mot min absoluta toppsäsong så här långt, samtidigt som vi tillsammans med laget känner att vi är med och slåss om SM-guldet. Plus att det kommer ett VM i Kanada under våren som är något bland det största som vi damspelare kan vara med om, förklarar vidare en besviken Emma.

Emma Nordin har den här säsongen svarat för 31 mål och totalt 62 poäng på 31 matcher för Luleå. För förbundskaptenen Leif Boork och Damkronorna fortsätter med andra ord skadorna hagla in. Sedan tidigare är även Lisa Hedengren och Erika Grahm borta från spel i VM. Mycket talar för att även Jenni Asserholt inte kommer hinna bli återställd och klar för VM-spel efter sin skada.

Luleå passade även på under måndagen att presentera ett nyförvärv. Det handlar om danska centern Michelle Weis, 18, som den här säsongen har spelat för Hvidovre i danska damligan. På tio matcher där har hon svarat för 23 mål och totalt 30 poäng.
– Michelle är en skridskostark och teknisk spelare som även är utrustad med ett bra målsinne. Hon är en relativt ung och lovande tjej som spelar med det danska landslaget och som vi tror kommer kunna ta nästa steg i sin utveckling tillsammans med oss i Luleå Hockey/MSSK, säger lagets tränare Fredrik Glader till Luleås hemsida och fortsätter:
– Det vore orättvist mot Michelle att jämföra henne med Emma Nordin – för en spelare som Emma ersätter man inte hur som helst, speciellt inte nära inpå en deadline. Så rekryteringen av Michelle måste ses på längre sikt än bara till det kommande SM-slutspelet.

Samtidigt låter Fredrik Glader meddela att unga backen Emma Eriksson lånas ut till Göteborg HC för att få speltid där – dock kommer hon kunna återvända till LHF/MSSK senare under säsongen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *