Michelle Karvinen, Luleå.Foto: Ronnie Rönnkvist

Under onsdagskvällen spelades fem matcher i Riksserien. Kvällens måldrottning hittade vi i Luleå där finska landslagsspelaren Michelle Karvinen svarade för tre mål.

Luleå – Modo 5-4
Modo ledde en bit in i tredje perioden med 4-3, men genom två mål av nämnde Karvinen vände hemmalaget och vann alltså med 5-4. Karvinen fick dessutom fira ett hattrick i segermatchen.

Alice Östensson svarade för två av Modos mål. Noterbart var att båda kedjekompisarna från förra säsongen i Modo, Erika Grahm och Emma Nordin, den sistnämnde nu i Luleå, saknades. Båda är skadade och missar resten av säsongen.

Djurgården – Linköping 3-5
Linköping ledde med hela 5-1 till slutet av andra perioden efter två mål Shannon Stone och ett var av Jennifer Wakefield, Madelen Haug Hansen och Ingrid Morset. Djurgårdens mål gjordes av Andrea Dalen. Hemmalaget snyggade sedan till siffrorna i tredjeperioden efter ytterligare ett mål av Dalen och ett av Tina Enström.

Denise Reuterström.

Denise Reuterström.

Brynäs – Leksand 0-4
Leksand hade inga problem i Gävle-Daladerbyt mot Brynäs. Efter mål av Hanna Lindqvist, Hanna Sköld, Madeleine Hall och Ilze Bicevska kunde kullorna vinna komfortabelt med 4-0. Denise Reuterström vaktade kassen för bortalaget och höll kvällens enda nolla.

AIK – HV 71 2-1
Solnatjejerna tog ledingen med 1-0 i andra perioden genom Lisa Johansson, men innan perioden var slut hade HV 71 kvitterat genom Sanna Ågestedt. Med drygt fem minuter kvar av tredje perioden avgjorde sedan Line Bilaik Öien för AIK.

Sundsvall – SDE Hockey 4-3
Noterbart från den helt betydelselösa bottenfinalen var att Sundsvalls Erica Udén Johansson gjorde sitt 14:e mål för säsongen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *