• Publicerat 18 februari, 2016
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
DERBYKUNG. Martin Lundberg sköt Skellefteå till en 2-1-seger mot Luleå.Foto: Bildbyrån/Ola Westerberg

Förra veckans framgångsrika landslagsspel tycks ha gett Martin Lundberg ett lyft. I torsdagens derby mot Luleå svarade Skellefteås trotjänare för två mål och blev stor matchvinnare i 2-1-segern.
– Jag har fått en lite större roll den här säsongen, säger han till C More.

Bara 25 år gammal, men ändå med närmare 400 SHL-matcher för Skellefteå. Martin Lundberg kan vara ligans yngsta trotjänare. Slitvargen har tidigare spelat en ganska undanskymd och defensiv roll i västerbottningarnas tredje- och fjärdekedjor, men har under årets säsong fått utökat förtroende, vilket bland annat har resulterat i landslagsspel för Tre Kronor.

I kvällens möte med Luleå spelade Lundberg huvudrollen då han med sina två mål blev matchvinnare och den som såg till att Skellefteå gick vinnande med 2-1 ur prestigemötet.
– En grymt kul match. Det är inte varje dag man gör två mål. Det var kul, extra speciellt att det kommer mot Luleå. Det är viktiga poäng vi spelar om, säger forwarden till C More efter att ha gjort sitt tionde och elfte mål för säsongen.

Lundberg gjorde 1-0 i powerplay efter att ha stått placerad rätt framför Joel Lassinanttis målbur. Det matchvinnande 2-1-målet kom i upptakten av tredje perioden och var frukten av snyggt passningsspel mellan Mattias Ritola och Patrik Zackrisson innan Lundbergs avslut gav utdelning.
– Jag har tagit små kliv varje säsong, men i år har jag fått en lite större roll och fått stå framför mål i powerplay och peta in någon puck, säger Lundberg som även var inblandad i Jacob Micflikers mål för Luleå då han satt utvisad när 1-1 föll.

Zackrisson agerade kedjekamrat till Lundberg även under landskamperna mot Finland förra veckan. Hans analys av matchen var att Skellefteå vann tack vare sitt större puckinnehav och att man ”hade lite bättre attack i sig” än motståndarna. 28-åringens assist på det matchvinnande målet var hans 40:e poäng för säsongen. Han är med det fyra i SHL:s poängliga.
– Vi har ett bra grundspel som vi alla kommit in i, det gör det lättare. När poängen trillar in börjar man tro på sig själv och då vågar man göra annorlunda saker, slå avgörande passningar istället för att spela safe, säger Zackrisson som gillar att hockeypulsen börjar stiga.
– Det börjar dra ihop sig, alla matcher börjar betyda mer och de är lite mer känslor. Det är roligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *