FrölundaFoto: Bildbyrån

Ryan Lasch gjorde ett litet ryck i poängligatoppen på fredagen när han gick från likaläge med Patrick Thoresen till att leda med tre efter att ha legat bakom alla Frölundas mål i 3-2-segern mot Örebro.

Frölunda vann efter förlängning sedan man släppt in 2-2-kvitteringen med minuten kvar att spela.
– Vi slarvade bort en trepoängare. Vi har 2-1 och sen tappar vi bort oss vid ett byte, men sen tog vi tag i det i förlängningen, säger Johan Sundström till C More.

Sundström själv låg bakom ett av Laschs mål. Det var när han åkte runt kassen och läckert höll undan ett koppel motståndare innan han skickade in en backhand mot mål efter en lång åkning som gav Lasch möjligheten att stöta in 2-1-målet tidigt i tredje perioden.
– Jag försöker vara stark med pucken och hålla bort så många spelare jag kan. Vi har pratat om att ta pucken mot mål, bra av Lasch att vara där. Han var riktigt bra idag, säger Sundström.

Örebros kvittering gjorde Ville Viitaluoma när han stötte in ett hårt pass mot bortre stolpen från Joel Mustonen. Viitaluomas andra mål för kvällen – efter att han bara hade gjort ett mål på hela säsongen inför matchen.
– Vi kommer ju tillbaks jävligt bra. Vi får kämpa hårt för det där målet, de ger oss inte mycket. Men vi får ett läge och utnyttjar det, säger Örebros Kalle Olsson.

I förlängningen var det Artturi Lehkonen som avgjorde med sitt 16:e mål för säsongen, sedan han snappat upp en retur på ett skott från Ryan Lasch.
Även Oscar Fantenberg hade poäng på samtliga tre Frölunda-mål i form av tre assist.

I och med poängförlusten tappade Frölunda en poäng i jakten på ligasegern, där Skellefteå är sex poäng före med åtta omgångar kvar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *