• Publicerat 20 februari, 2016
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Kristian Vesalainen.Foto: Bildbyrån

Frölunda tog tre viktiga poäng i kampen om topp-positionerna när man idag besegrade Örebro med 2-0. Supertalangen Kristian Vesalainen blev i matchen historisk som den yngste icke-svensken någonsin att göra mål i SHL.

Frölunda tog det sista halmstrået i jakten på Skellefteå. Man hade spelmässigt stora problem med Örebro under större delen av matchen, och fick bara iväg tolv skott på mål. Sju av dem kom i första perioden, och det var också då matchen avgjordes.

Patrick Carlsson satte 1-0 efter 6:40, och bara 20 sekunder senare skrevs historia i Scandinavium. Kristian Vesalainen blev då nämligen den förste icke-svenska 16-åringen att göra mål i elitserien/SHL. Målet innebar också att han gick in på fjärde plats genom tiderna på listan över seriens yngsta målskyttar.

Örebro tryckte på de två avslutande perioderna, men fick inte hål på Lars Johansson. Därmed kammade man noll under helgens back-to-back mot göteborgarna, trots att man spelmässigt gjort två riktigt fina insatser.

Kenta Johanssons mannar ligger tia i tabellen, med tolv poäng ned till Malmö och fem upp till HV71. Frölunda har sex poäng upp till Skellefteå, och hela 14 ned till jagande Linköping och Luleå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *