• Publicerat 20 februari, 2016
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Modojubel.Foto: Bildbyrån

Räkna inte bort Modo. Övikslaget tog sista chansen att haka på i kampen om att undvika kval, efter en oväntat seger på bortaplan mot Luleå.
– Det är gött att täppa igen truten på många, säger tränaren Andreas Johansson till CMore.

Man får nog säga att Modo alltjämt är med i kampen om att spela SHL även nästa säsong, utan att behöva kvala sig kvar. Detta efter att man i kväll tagit en minst sagt oväntad vinst på bortaplan mot Luleå.

Redan i den första perioden tog man ledningen efter mål av Victor Olofsson, men Peter Cehlárik kvitterade innan akten var över. Därefter följde en mållös andraperiod, och det såg ut som att 1-1 skulle vara resultatet även över 60 minuter.

Men med inte ens två minuter kvar att spela kom avgörandet när Modos nyförvärv Ilari Filppula satte sitt första mål för klubben. I tom kasse avslutade sedan Emil Pettersson målskyttet.
– Det här var en viktig seger för oss, Dels är vi med igen, och sen var det gött att täppa till truten på många också, säger Modotränaren Andreas Johansson efter matchen.
– Vi täcker skott och Adam är bra i mål. Och för en gångs skull har vi det där lilla flytet. Vi har haft mycket skit emot oss, men idag har vi studsarna med oss.

Modo har fortfarande en lång väg att vandra för att undvika kvalspel. Man har sju poäng upp till Rögle, och åtta till Malmö, med blott sju omgångar kvar att spela. Luleå är på fjärde plats i SHL-tabellen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *